ATP500 -as torna elődöntő Dubaiban, ahol az álom döntő végül álom-elődöntővé minősült. A világelső és az év elején a 22. Grand Slam bajnoki címét begyűjtő egyúttal ezzel a tettel Rafael Nadalt utolérő Novak Djokovic a szintén remek formában lévő jelenleg világranglista 7. Daniil Medvedevvel mérkőzik.

Djokovic a tavalyi hercehurca után extra motiváltan érkezett az év első GS viadalára és úgy nyerte meg a viadalt, hogy kisebb-nagyobb sérüléssel is bajlódott.

A combját most is betekerték a dubai-i versenyen, de ez most számottevő, gátló tényező.

Egy biztos, idén még veretlen a szerb világelső, és mindegy, hogy nyögvenyelősebben vagy sziporkázva érte el a sikereit, idén 15/0 -val áll.

Medvedev nyomja a gázpedált ezerrel, kissé fáradtnak is tűnik ennek megfelelően, Rotterdamban és Dohában is bezsepelte a győztesnek járó díjat, s most Dubaiban is tör előrefelé.

Ám Djokovic nálam egy szinttel feljebb van jelenleg. Pihentebb és letudta a Machac elleni első körös találkozón az egy "mindig rázósabb" derbijét.

A 2021 -es US Open döntőn, ahol a "Golden Slam" is cél lehetett volna, ám az Olimpia elbukásával, végül szimpla évad GS begyűjtésről beszéltünk, akkor teljesen szétnyomta Djokot a tét, a közvélemény és a saját maga felé támasztott elvárások megölték a játékát, görcsössé tették, így nyert 3-0 -ra akkor Medvedev, nyervén a Grand Slam bajnoki címét.

Azóta négyszer találkoztak és rendre a déli szomszédunk képviselője diadalmaskodott, legutóbb januárban Adelaideban 6:3,6:4 arányban.

Itt is jó forma, ott is jó forma, de Djoko faktor ma is különbséget fog jelenteni szerintem.

Djokovic, Novak - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp