Nem lehetek annyira csökönyös, hogy a fogadalmam feladva ne foglalkozzak a Kisvárda soron következő bajnokijával. Teszem mindezt azért, mert a bajnokság meglepetéscsapata, a jelenlegi második helyezett Kecskemét látogat a harmadik helyezetthez és ennek apropóján valamit csúnyán benéztek a bukik. Hogy milyen információk alapján döntöttek úgy, hogy ennyire a hazai győzelem felé billentik a mérleg nyelvét azt nem tudom, azt viszont tudom, hogy én milyen információk alapján kontrázom a tippet.

Mint a csapat törzsszurkolója mondhatom, hogy tisztában vagyok vele, hogy milyen a jó Kisvárda. Ez a mostani nem jó. Hetek óta mentális, morális és fizikális válságban van az együttes, mely a bajnoki eredményekben is látszódik. Az igaz, hogy 2023-ban veretlen a csapat bajnoki mérkőzéseken, de a játék ami ehhez a veretlenséghez párosul gyenge. Több mint 450 perce nem tudtunk klasszikus akciógólt lőni és ez valahogy senkinek nem tűnik fel. A csapatrészek között semmi összhang nincs, ezáltal teljesen nézhetetlen, élvezhetetlen, akaratgyenge focit játszunk. Ennek természetesen megvannak a felelősei, csak éppen a felelősségre vonás hiányzik. Ez teljesen jól kidomborodott a hét közben játszott Budafok elleni vesztes MK meccsen. "Jól van az úgy!" kb. így reagálták le az illetékesek a történteket. Közben az is napvilágot hogy micsoda influenza járvány van, volt, lesz nálunk, tehát a kifogás az mindig adott. Ezek után várjuk a jó formában lévő KTE-t.

Szégyen, nem szégyen a bajnoki szezon során még csak most jártam először a kecskemétiek hivatalos honlapján. Egyszerű és nagyszerű, mint a csapatuk. Szabó István, a KTE vezetőedzője nagyon frappánsan összefoglalta, hogy mire készültek egész héten és az ellenfél szokásos dicsérete mellett nem nagyon köntörfalazott, pontért-pontokért utaznak Kisvárdára. Amilyen focit tolnak a szezonban a lila-fehérek, el is érhetik a céljukat. Vendégségben nagyon szervezetten és jól védekeznek, tehát nem véletlen, hogy 10 mérkőzésen csak 9 gólt kaptak. Ugyanakkor a hazai és az idegenbeli támadójátékuk között elég nagy a különbség a hazai pálya javára. Tipikus "idegenben jó az X" csapatnak látom Őket, akik ennek az esetek döntő többségében eleget is tesznek. Ami külön pozitívum náluk, senkitől nem ijednek meg (lásd. Fradi meccs) és soha nem adják fel a küzdelmet. Ezt legutóbb az UTE elleni meccsükön is megtapasztalhattuk.

A kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Kecskemét minimum a döntetlenre jó lehet Kisvárdán, ahol kimondva, kimondatlanul mélyül a belső és külső válság.

Kisvarda - Kecskeméti TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp