Talán az egész szezon egyik legnagyobb mérkőzése várható Münchenben. Az első meccsen az első félidőben a Bayern München taktikailag egyértelműen felülmúlta a PSG-t. Látszik, hogy a Neymar-Messi duó nem működik jól együtt. Mindketten irányítani akarnak, de ezt nem bírja el a középpálya. Amint azonban beállt Mbappe az utolsó fél órára, a játék képe megváltozott, és több nagy helyzete is akadt a franciáknak.

Azóta lesérült Neymar, és a PSG szárnyalni kezdett. Látszik, hogy a PSG akkor van balance-ban, ha ők ketten együtt vannak a pályán, és a brazil padozik. Úgy vélem, Neymar sérülésével nagy lehetőséget kapott a csapat a győzelemre! Mióta Neymar sérült, 5 mérkőzést játszottak a franciák, és ezen az öt mérkőzésen mintha teljesen más focit játszottak volna, volt dinamika és vibe.

A Bayern Münchenről szuperlatívuszokban lehet beszélni, hiszen tökéletes focit játszanak. Megfigyelhető, hogy a Bajnokok Ligájában kicsit védekezőbb felfogásban lépnek pályára, kicsit biztonságibb taktikát választ Julian Nagelsmann edző. Az idei szezonban ezért nagy gólszámú mérkőzést jegyzett csapatok ellen nem játszottak, Párizsban is „csak” 1-0-ra nyertek.

Azonban amikor erre az összecsapásra gondolok, mindig a két évvel ezelőtti müncheni találkozójuk rémlik fel. Akkor egy brutális mérkőzésen nyert a PSG 3-2-re Münchenben, tökéletes taktikával pályára lépve, a németek csak kergették a labdát.

Szerintem most is egy ilyen mérkőzésre számíthatunk. A PSG a meccs elejétől fogva nagyon okos, kicsit visszahúzódó játékra rendezkedhet be, hogy Mbappénak legyen elég területe az elfutásokra, Messi pedig megérkezhet a második hullámban. A játékuk adott, csak elő kell húzni újra.

Nem lennék olyan botor, hogy leírjam a PSG-t, szerintem abszolút nem reálisan az oddsok, a Bayern München nem ennyire egyértelmű esélyese az összecsapásnak. Látok buktatókat a német csapat oldalán (leginkább védekezésben), amelyet nagyon könnyedén kihasználhat a gyalogkakukk Mbappé. Egy jó megoldást látok még akkor is, hogyha a Bayern ebben a szezonban a BL-ben nem nagy gólgyáros csapat. Én megpiszkálnám a gólpiacot, és pakolnék valami ilyet. A két gól az első félidőre elég tetszetős, én viszont többet is el tudok képzelni, mint ahogy két évvel ezelőtt is megtörtént.

Bayern München - Paris SG: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp