A makaói labdarúgó bajnokság is kezdetét vette a múlt héten, így a sokgólos mérkőzéseiről híres liga remélhetőleg újra megtömi a zsebünket.

Az elmúlt években folyamatosan lehetett kaszálni az Elite League küzdelmeivel, ugyanis nem ritka, amikor kétszámjegyű különbség alakul ki a csapatok között. Szerencsére akkora szakadék van a csapatok között, hogy a tavalyi bajnok +91-es-, míg az utolsó helyezett -80-as gólkülönbséget tud felmutatni, az azt megelőző évben pedig +111-essel lett bajnok ugyancsak a Chao Pak Kei.

Mindkét együttes, a Lun Lok és a Cheng Fung is már két éve a középmezőny tagja, inkább az elejének, mint a végének. Azonban a két együttes között akkora a difi, hogy amíg a Cheng pluszos gólarányt hoz évente, addig a Lun Lok durván mínuszosat. Nagy szerencséjükre vannak náluk gyengébbek, a pár éve feljutott csapatnak vígan megfelel a stabil élvonalbeli tagság.

A tavalyi évet 6-2-es győzelemmel zárta, az ideit 7-2-essel nyitotta a Cheng, így semmit sem vesztett az együttes a kiváló támadójátékából. Öt alkalommal találkozott egymással a két együttes, a 3-0-2-es mérleg a Cheng Fung felé billen. Minden találkozójuk durván gólgazdag volt, ráadásul mind 4+-os is volt. Játszottak 5-, 6-, 7-, 4- és egy szintén 7 gólos mérkőzést, így azt gondolom, hogy ezen a találkozón is majd inkább a gólok lehetnek azok, amik dominálni fognak.

A Lun Lok szintén győzelemmel kezdte a bajnokságot, 2-1-es arányban múlták felül a Sporting Macau csapatát.

Nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja a Cheng Fung, mert ha szervezettek és motiváltak lesznek, akkor egymaguk lehozhatják a 4-es határt, ha nem, akkor pedig a hazai együttes is jó lehet legalább 2 gólra. Legalább 4 gólt várok a mérkőzésen.

Lun Lok - Cheng Fung: Gólok száma - Felett/alatt tipp