Az utolsó előtti helyezett Baník Most fogadja a második helyen álló Kolín együttesét a cseh CFL Group B csoportjában. Legutóbb tavaly augusztusban találkoztak egymással, akkor kiütéses, 6-0-ás Kolín győzelem született.

A Baník Most a 15.helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban, ami a szezon végén kiesést jelentene a klub számára. Jelenleg 3 pont a hátrányuk az előttük álló csapatokkal szemben, ami egy jó tavaszi szezonnal simán ledolgozható lenne. A mai mérkőzésen ők a favoritok a hazai pálya előnye miatt, ezért is vaciláltam, hogy a gólszámra vagy a vendégekre tippeljek, előbbire esett a választásom, főleg a vendégek idei szezonja miatt.

Az FK Kolín a második helyen áll, a szezon végén csak az első helyezett együttes jut fel, a másodikra még selejtező sem vár. Féltávnál jelentős a csapat hátránya, az éllovas Zivkov 12 pontot ver eddig az együttesre, így innentől kezdve a dobogós helyezés lehet csak a cél, ezt a hátrányt sehogy sem fogják tudni ledolgozni. Már csak azért sem, mert nagyon jó védelemmel rendelkezik az éllovas, a Zivkov 6 gólt kapott eddig, míg a második Kolín 25-öt. Nagyon sok együttes van belátható közelségben a dobogót illetően, a második és a hetedik helyezett között mindössze 3 pontnyi különbség van, de a mögöttük álló csapatok is gyorsan odaérhetnek egy-egy hullámvölgy miatt.

A Kolín az eddig lejátszott tizenöt mérkőzéséből tizenkettőt is úgy játszott le, hogy már a félidőben volt legalább 2 gól, szerencsére ilyen védelemmel elől és hátul is gólveszélyesek. Jó példa erre a negyedik Teplíce B elleni mérkőzés, amikor 6-1-re kaptak ki, de több alkalommal kaptak már hármat is. A hazaiaknál sem ritka az, amikor egynél több gól van a félidőben, általában rúgják is és nem csak kapják, ami szintén jó hír arra nézve, hogy így nem csak egy csapattól kell várni a gólokat.

A tippem az, hogy az első játékrészben betalál legalább egyszer mindkét csapat.

FK Baník Most - FK Kolín: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp