Már megint nem fog összejönni a Paris Saint Germainnek a Bajnokok Ligája győzelem, ezúttal a Bayern München ütötte el őket a lehetőségtől, már a legjobb 16 között.

Legalább teljes gőzzel koncentrálhatnak a hazai bajnokságra, mivel már a francia kupából is sikerült idejekorán kiesnük: ott az Olympique Marseille jelentette nekik a végállomást, csakugyan a nyolcaddöntőben. Egyébként ez legalább megy a PSG-nek már jó egy évtizede, a színtelen, szagtalan francia csapatok ellen való remek szereplés, nem ritkán rúgják meg a 3 találatot Brest szintű csapatok ellen. Talán az is a tipp malmára hajthatja a vizet, hogy szedett-vedett védelemmel kell ma felállnia a vendégcsapatnak, amiből aztán egy jó kis adok-kapok találkozó is kialakulhat. Nem lesz Hakimi, Kimpembe, Mukiele de még Marquinhos sem, így Donnarumma hálója sem valószínű, hogy érintetlen marad. Elöl azonban Neymart leszámítva mindenki játszhat, Mbappé és Messi pedig szokott is lubickolni ezeken a találkozókon.

A Brest hagyományosan vesztesen szokta elhagyni a pályát a PSG ellen, legutóbb 2011-ben tudtak pontot rabolni a hazaiak, győzelmet még nem tudnak felmutatni. Egyedül abban bízhatnak, hogy a sok kapott góljuk mellé a rendkívül tartalékos védelemnek bekotorjanak valahogy párat, legalábbis én ezt a forgatókönyvet tudom elképzelni, mint legnagyobb Brest esélyt. Egyébként a 15. helyen állnak, de 2 pontra vannak az utolsó előtti helytől, így vélhetően meg fogja még csapni őket a kiesés szele.

Nem fog gondot okozni a PSG-nek ez a találkozó, egy könnyed sikerrel fognak törleszteni a szurkolók felé. Tipp: 1-3.

Brest - Paris SG: Paris SG által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp