A bajnokságok vége felé sokszor előfordul, hogy azok a csapatok, amelyek a szezon 60-70%-ában túlteljesítettek, és korábban elérték a kitűzött célt, azok megtörnek, és zsinórban szenvedik el a vereségeket. Ellenpélda is van, a Leicester City történelmi menetelése a bajnoki címig, de sokszor látunk olyat, hogy egy csapat, amelynek a célja a szezon elején a bennmaradás volt, eléri a célját, leereszt a bajnokság végére. Hogy a Kecskemét ebbe a kategóriába fog tartozni, vagy bírja erővel, az még kérdéses.

Jel nem utal rá, de a KTE elsősorban a biztonsági focira épít, és nem kockáztat a győzelem érdekében. A 12 döntetlen, amit az alföldi csapat összehozott, a legtöbb az NBI-ben. Döntetlenekkel a Vasas is jól áll, 10-et szereztek, csak a döntetlenek mellett mindössze 3 mérkőzést sikerült megnyerni.

Az angyalföldi csapat egy győzelemmel visszahozná a reményt a bennmaradásra. A téli újraindulás után 2-4-2 a Vasas mérlege tétmeccseken, a két veresége is mindössze egy-gólos vereség volt. A piros-kékek a két győzelmet az MK sorozatban gyűjtötték be, biztos elcserélték volna két bajnoki vereséggel.

Kondás Elemérrel stabilabb csapat képét mutatja a Vasas. Elöl továbbra is vannak gondok, de a KTE elsősorban a stabil védekezésre alapozza a játékát, és ritkán elégedetlen a döntetlennel. Szabó mester mindig szerény, és elmondja, hogy a bennmaradás bebiztosítása a fő cél, és csak azután lehet beszélni másról. Alázatos együttes a KTE, de ha a Vasas képes valahogy összehozni egy gólt, akkor egy döntetlenre jó lehet az angyalföldi együttes.

Szombaton nem született döntetlen az NBI-ben, de vasárnap több is összejöhet.

Kecskeméti TE - Vasas: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp