Két forduló van még hátra az idei, 2022/2023-as osztrák Bundesliga szezon alapszakaszából, majd ezután a bajnokság két részre oszlik; alsóházra és felsőházra, más néven Bajnokság Playoffra és Osztályozó csoportra. Mindkét együttes az alsó házban fog szerepelni a szezon hátralévő felében, amely arról hivatott dönteni, hogy az utolsó helyezett együttes kiesik a 2.Ligába.

Sem a Wolfsberger, sem pedig az Austria Lustenau nem juthat már az első hatba (playoffba), sajnos meg kell elégedjenek azzal, hogy a tabella hátsó felének elején végeznek majd. Kemény rájátszás vár rájuk, mert itt már vérre megy a csata, kétszer játszanak egymás ellen a csapatok és az utolsó helyezett együttes kiesik. Itt minden megszerzett pontnak hatalmas jelentősége lesz, ugyanis egy csapat, a hetedik helyezett kivételével minden együttes kb. egy szinten van, nincs olyan, aki nagyon kilógna lefelé.

A Wolfsberger mérkőzésein nagyon sok gól van, gólarányuk 20 forduló alatt 35-40, míg a vendég Austria Lustenau 24-35-öt tud felmutatni. Egy pont van a két csapat között, így akár még helycsere is lehet a találkozó után, bár amilyen ramaty formában vannak a csapatok, nehéz lenne megtippelni, hogy mi lesz a találkozó kimenetele.

A hazai együttes húsz lejátszott mérkőzéséből tizenhat is hozott legalább 2 gólt az első félidőben, ez a legjobb mutató a jelenleg is futó felnőtt labdarúgó klubok között. Nagyon jó mutatója van a csapatnak, még akkor is muszáj megpróbálni a tippet, ha a vendégeknek csak hétszer volt egynél több gól.

Igazából egy kicsit félek a gól nélküli döntetlentől is, mert két annyira botrányosan gyenge formában lévő csapat találkozik, hogy hazai pályán nyolc mérkőzése nyeretlen a Wolfsberger, konkrétan a leggyengébb mutatóval rendelkeznek odahaza. A Lustenau se piskóta, ők az utolsó előtti helyen állnak az idegenbeli tabellán, legutóbbi hét idegenbeli találkozójából ötöt elveszített, mindössze két döntetlen áll a csapat neve mellett.

Egy korai gól nagy mértékben hozzájárulhat a tipp sikerességéhez, igazából a hazaiak nyílt focijában bízok, ők belehajszolhatják a vendégeket egy jó kis adok-kapok mérkőzésbe. Tavaly 3-1-re nyert idegenben a Wolfsberger, akkor 1-1 volt a félidő, egy ilyen eredményt most is el tudnék képzelni.

Wolfsberger AC - Austria Lustenau: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp