A 24 csapatos Championship a 37. fordulójához érkezett, a tavalyi szezonban majdnem feljutó Luton Town fogadja a mindig stabil középcsapatként funkcionáló Bristol City gárdáját.

Idén is egész jól szerepel a Luton az angol másodosztályban, és igazából a Burnley első helyén kívül semmi sincs még kőbe vésve, igaz valószínűleg a Sheffield United és a Middlesbrough fog ádáz harcot vívni a második helyért, mely automatikus feljutást jelent az angol élvonalba. A harmadik-hatodik helyre azonban (mely rájátszást ér) sokan odaérhetnek még, és minden bizonnyal a hazaiak is köztük lesznek, mivel parádés formában futballoznak, a listavezető elleni kudarcot leszámítva már 12 mérkőzés óta veretlenek a második számú angol pontvadászatban. Hazai pályán azonban valahogy nem megy nekik, talán a szurkolók által támasztott egyre nagyobb elvárás nyomja össze őket, de 18 otthoni találkozón csak 6 győzelmet tudnak felmutatni 8 döntetlen és 4 vereség mellett. A kiváló vendégszereplésük miatt (ott elsők!) vannak egyébként rájátszást jelentő helyen.

A Bristolnak valószínűleg idén is be kell érniük azzal, hogy stabil középcsapat tudtak maradni, és nem érintette őket sem a feljutás, sem a kiesés szele. Színtelen, szagtalan nagyon underes csapat a vendég együttes. A náluk erősebbek ellen általában beállnak sündisznóba és igyekeznek kihúzni kapott gól nélkül a találkozót, egyébként ez nem is megy nekik rosszul, alig több mint 1 kapott gólt átlagolnak vendégként. Továbbra is nagy sérüléshullám sújtja őket, 7-en nem bevethetőek ma.

Minden adott a 0-0-és félidőhöz, de akár egy gyors gólváltás is jó lehet a tippnek, bár nem igazán várhatunk sok gólt a két csapattól ma.

Luton Town - Bristol City: Félidő - Mérkőzés tipp