A női Bajnokok Ligája is a negyeddöntőknél tart már, ahol a legsimább párharcnak ez a mérkőzés ígérkezik. A két együttes még korábban soha nem találkozott egymással, ez lesz az első hivatalos mérkőzésük.

Mind a Roma, mind pedig a Barcelona kiváló formának örvend, mindketten vezetik saját bajnokságukat. Az olasz bajnokság már a rájátszásnál tart, az alapszakasz győztes AS Roma ott folytatta ahol abbahagyta, kiütötte idegenben a Fiorentinát 5-1-re, ezzel a legutóbbi tizenkét mérkőzésen 10-1-1-es mérleggel áll, az az egy vereség is egy Olasz Kupa mérkőzés volt a Milan elleni odavágó volt, ahol a visszavágón nem csak sikerült ledolgozzák a hátrányukat, hanem két gólos győzelmet arattak, így a csapat bejutott a fináléba is. Jó esélye van a csapatnak a duplázásra, azonban sajnos a BL-ről le kell mondjanak, mert az egyik legjobb nő együttest fogadják.

Veresége csak azért volt a legutóbbi időszakban a katalánoknak, mert a csapatban jogosulatlanul szerepelt egy játékos az Osasuna elleni kupamérkőzésen, így a kiütéses, 9-0-ás győzelem helyett 0-3-mal az ellenfél jutott tovább.

Mindkét együttes sok gólt szerez, de főleg a katalán sztárcsapat az, akitől itt ma is várható egy jó pár találat. Már az első félidőben várok legalább két gólt a csapatoktól, a Barcelona idei formáját látva ez egyébként nem lesz nehéz, mert félelmetes átlagot hoz eddig ebben a szezonban (gólátlag 4.71, első félidő 1.5 gól felett 67%).

2021-ben megnyerte a Barcelona a Bl-t, tavaly azonban elbukták a döntőt a Lyon ellen, illetve az idei évben már kétszer verte őket a Bayern. Ezek a csapatok mind ellenfelek lehetnek az elődöntőben, így visszavághatnak majd nekik, azonban először az olasz csapaton kell átverekedjék magukat.

Én egy viszonylag sima találkozót várok, már a félidőben legalább két góllal. A félidei tippem 1-1 vagy 0-2.

Roma (n) - FC Barcelona (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp