Alap elvárás Dánia felé hogy ebből a csoportból gond nélkül jusson ki az Európa Bajnokságra, sőt a csoport élén tegye ezt. Az első meccs végeredménye pár napja ennek megfelelően alakult, viszont a meccs krónikáját ismerve volt azért izgulni valójuk.

Hjulmand csapata lemosta a pályáról Finnországot ahogy azt várni lehetett. Egy gond volt viszont, hogy a befejezések nagyon nem akartak sikerülni a csapatnak, így az utolsó tíz percben Hojlund mesterhármasa kellett ahhoz hogy ne alakuljon kínosan a helyzet. Hradecky így hiába mutatott be hét védést is, végül pont nélkül maradtak. Tanulhat a meccsből a dán csapat, meg kell próbálni mihamarabb eldönteni a mérkőzést, hiszen a mai ellenfél is rejtegethet veszélyt a győzelmükre.

Magomed Adiev vezérletével ugyanis megtáltosodott a Kazah csapat. Már amennyire komolyan lehet venni a Nemzetek ligáját ugye. Mindenesetre Azerbajdzsánt, Szlovákiát és Fehéroroszországot megelőzve nyerték meg a C ligás csoportjukat (4-1-1) úgy, hogy minden hazai meccsüket behúzták, így a B ligában folytathatják legközelebb. Csütörtökön hiába szereztek vezetést a válogatottban első gólját ünneplő Samorodov fejesével, a második játékrészben fordított és nyert Szlovénia. A helyzetük tehát nagyon hamar nehézzé vált, ugyanis egy mai papírforma vereség esetén leszakadhatnának az élbolyról.

A két csapat egymás ellen négy alkalommal játszott és mindig Dánia nyert. Bár nem a legnagyobb nevek játszanak náluk, csapatként félelmetes ez a dán csapat, amit a világbajnoki selejtezőkben és anno az EB-n is bizonyítottak.

Várható kezdő 11-ek:

Shatskiy; Gabyshev, Erlanov, Marochkin, Maliy, Vorogovskiy; Orazov, Darabaev, Tagybergen, Samorodov; Aymbetov

Schmeichel; Bah, Kjaer, Nelsson, Maehle; Jensen, Norgaard, Hojbjerg; Damsgaard; Hojlund, Wind

Tipp: 0-2

Kazahsztán - Dánia: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp