Néhány hónappal ezelőtt mondhatni kisebb gödörbe került az osztrák csapat, a Nemzetek Ligájában nem éppen úgy sikerültek a mérkőzések ahogy azt Ralf Rangnick eltervezte. Kemény négyesben kaptak helyet hiszen Horvátország, Dánia és Franciaország volt az ellenfelek között, akik mind megelőzték a sógorokat mondhatni papírforma alapján. Ezzel a csapat kiesett a B ligába ahol már több sikerélményük lehet majd, viszont sokkal fontosabb most az Európa bajnokságra való kijutás, amire van sanszuk. Várhatóan Svédország, Belgium és Ausztria között dőlhet el a két továbbjutó hely.

RR csapata barátságos meccsek keretein belül Andorra majd az olasz válogatott legyőzése után remekül kezdték a selejtezőket. A sorsolás is kedvez nekik hiszen a csoport két leggyengébbik tagja ellen kezdenek ráadásul mindkét alkalommal otthon, de úgy tűnik élnek ezzel az előnnyel Sabitzerék. Azerbajdzsánt játszi könnyedséggel hagyták helyben, egy laza négyest gurítottak (4-1) több mint 25 lövéssel amiből a fele kaput is talált. A komolyabb meccsekre félkészülésnek pont jó volt és a mai is ebbe a kategóriába sorolható. Arnautovic ma sem bevethető, így összeállhat újra a Baumgartner, Gregoritsch támadósor, Sabitzerrel kiegészítve ami nagyon jól festett pár nappal ezelőtt.

Észtország a mieink ellen játszott felkészülési meccset így nem feltétlen lesznek élesek komoly tétmeccs hiányában. Jobban is kikaphattak volna mint a vége lett (1-0), de a kő-papír-olló is nekik kedvezett.. Csodaszámba menne ha nem a 4.-5. helyen végeznének a csoportban, legutóbb San Marino és Málta szintű csapatok ellen láthattuk őket a Nemzetek Ligája D ligájában, igaz azokat a meccseket legalább tudták hozni.

Ausztria sokkal minőségibb csapat, egyénileg is minden poszton ütik az észt csapat játékosait így tippem hogy már félidőre előnnyel vonulhatnak amit a második játékrészben csak növelni fognak.

Várható kezdő 11:

Lindner; Mwene, Posch, Danso, Wober; Laimer, Seiwald, Sabitzer, Wimmer; Baumgartner, Gregoritsch

Hein; Baranov, Paskotsi, Kussk; Sinyavskiy, Vassiljev, Kait, Shein, Pikk; Ojamaa, Sappinen

Tipp: 3-0

Ausztria - Észtország: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp