1.86-os vendég szorzóval jöttek ki a bukik a VfB Stuttgart - Borussia Dortmund mérkőzésre, ami reálisnak, korrektnek mondható.

Azonban úgy látszik a fogadók nem bíznak annyira a BvB-ben, vagy inkább mondjuk úgy, a Labbadiát nemrég menesztő Stuttgart meglepetését várják, folyamatosan kúszik feljebb az odds. Már számolni sem lehet hányadik edzőjüket fogyasztják a hazaiak, jelenleg a 40 éves Hoeness irányítja őket, akinek sikerült új impulzust vinnie a gárdához: kiejtették a Nürnberget a kupából (amelyben így elődöntő játszhatnak a Frankfurttal), illetve egy vérbeli kiesési rangadón 3-2-re múlták felül a Bochumot, de még így is csak az utolsó előtti helyen szerénykednek, 1 pontra a sereghajtó Herthátől. Nagyon ég a talpuk alatt a talaj, így nem elég, ha döntetleneket halmoznak, ma is nyerniük kellene. Talán nem fognak fejjel a falnak rontani, de muszáj lesz valami extrát mutatniuk, ha komoly a bentmaradási szándékuk. Egyébként pocsék a hazai mérlegük, 13 meccsen 15 pontosak, amivel utolsók ebben a mutatóban. Nem kapnak kirívóan sok gólt, de rúgni sokkal kevesebbet sikerül, egyedül Guirassyban bízhatnak, aki 7 gólos.

A Dortmund komoly kihívója idén a Bayernnek, persze ebben vastagon benne van a bajorok óriási formahanyatlása. A BvB-t persze ez nem érdekli, ők köszönik a lehetőséget és megpróbálják elhódítani a Salátástálat 2012 után először. Óriási sérüléshullám gyötörte őket, de már Adeyemi és Moukoko is játszhat. Rájuk is fért, hogy visszakapják a maródiakat, mert Hallernek szegénynek nem igazán megy, kezelése után. Egyébként nagyon egyben van a csapat, de meglepő módon a Chelsea ki tudta ejteni őket a Bajnokok Ligájából, mindenesetre így már gőzerővel koncentrálhatnak a bajnokságra, mivel a kupából sikerült kizúgni a Leipzig ellen.

2-es szorzó fölött bőven value ez a fogadás, a hendivel azért óvatos lennék, ugyan tavaly 5-0-ra nyertek a sárga-feketék, ma szolidabb sikerre számítok a bajnoki címért ádáz harcot vívó vendégektől.

Tipp: 1-2.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp