A szombati játéknap zárásaként megpróbálok tőkét kovácsolni a Ferencváros mérkőzéséből. A bajnoki tabella listavezetője a kiesés ellen küzdő Honvédot látja vendégül a Groupama Arénában és az utóbbi időszak zöld-fehér "menetelése" azt szülte, hogy bizonyos opciókra egész tisztességes oddsokat kínálnak a bukik. Hétről-hétre látom mind a két csapatot, ebből kifolyólag nem kérdés számomra, hogy a Ferencváros nagyságrendekkel jobb csapat, mint a Honvéd és ezt ma hosszú vesszőfutás után érvényre is fogja juttatni.

Dibuszék mélyrepülésének kezdetét személy szerint én a Leverkusen elleni EL mérkőzések idejére teszem, ahol meglátásom szerint rengeteg rossz döntést hoztak a zöldek háza táján, főleg vezetői szinten. Ebbe mélyebben nem mennék bele, de a példa kedvéért kiemelném például azt, hogy azzal hitegették a szurkolóikat, hogy minden posztra van két azonos képességű játékosuk. A zöldeket sújtó sérüléshullám bebizonyította ennek az ellenkezőjét. E mellé fel lehetne hozni az edző hozzá nem értését, a játékosok hozzáállását stb. stb. , de felesleges mert a lényegen nem változtat. A 16 pontos előny a Paks elleni hétvégi vereséggel 6 pontosra olvadt és ha azonnal nem lépnek a győzelem útjára Botka Endréék, akkor a fél világ rajtuk fog röhögni az elvesztett bajnoki cím miatt. Szerencséjük a szerencsétlenségben, hogy a Budapest Honvéd lesz az ellenfelük.

Rosszabb focit játszani csapatot, mint amit a Honvéd játszik keveset láttam az utóbbi időben. Az az van egy, a Vasas. Na ennek a két gyönyörűségnek a hétvégi meccsével vallatni lehetett volna. Ha ezt a focit csak csúfoló Honvédot nem tudja legyőzni a Ferencváros, akkor nem is érdemli meg a bajnoki címet. Én nem tudom, hogy ezt a Dean Klafuric-ot melyik metróaluljáróban szedték össze vezetőedzőnek, de ezzel a szakértelemmel, mint amivel ez a fickó rendelkezik emberek ezrei szaladgálnak az utcán. Jól jellemzi a Honvédnál uralkodó viszonyokat, hogy a klub történelmének egyik legválságosabb időszakát egy olyan tapasztalatlan edzővel akarják átvészelni, aki 22 meccsnél többet egyik csapat kispadján sem töltött még el.

Mikor e sorokat írom, a KTE már 2:0-ra megy a ZTE ellen, tehát sanszos hogy estig csak 3 pont lesz a tabella élén az FTC és a KTE között a különbség. Még egy botlás már nem fér bele hazai oldalról, mert annak már személyi következményei is lehetnének, és itt nem a héten hosszabbított oszét pozíciójára gondolok elsősorban.

Ferencváros - Budapest Honvéd FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp