A negyeddöntőket rendezik a mai napon Stuttgartban a hölgyek számára. Az elit képviselői nagy része nevezett a tornára.A harmadik találkozót szemeltem ki az Ons Jabuer és Beatriz Haddad Maia összecsapást. Ahhoz képest,hogy az élmezőnyt képviselik mind a ketten, eddig mindössze egyszer találkoztak.

Persze a brazil nem oly régóta vált top játékossá ezért is okolható a kevés ütközet a tunéziaival. Beatriz hiába dél-amerikai azért az egyensúlyt végig tartotta a kemény és a salak borítás között. Az igazi áttörést egyértelműen a 2020-as év hozta el neki. Az idei szezon nagyon gyenge eddig Haddad Maianak elvétve sikerül csak két három meccset nyernie, amihez nem igen szoktunk hozzá mostanában. Ez valószínűleg őt is frusztrálja. Hiába vannak időnként jó mérkőzései tartósan nem képes stabilizálni ezt a játékot értem ez alatt,hogy egy héten át konzisztens szintet hozzon. Stuttgartban óriási mázlival lehet itt ami abból a szempontból jó neki,hogy negyeddöntős,de ami e találkozót illeti komoly hátrány. Hiszen két mérkőzéséből egyet se játszott végig,mert az ellenfelei sérülés miatt feladták. A gondokat csak tetézi,hogy előtte sem játszott salakon idén, így formába lendülésről egyáltalán nem beszélhetünk.

Ellenben Jabuer az amerikai ”salak” torna győzelemmel a zsebében érkezett meg Stuttgartba. Sérülése után hatalmas pozitív löketet adott ez a charlestoni siker amivel ismét kellő magabiztosságot szívott magába. Erő nyerőként csak egy mérkőzést játszott. Nehezen alkalmazkodott a körülményekhez,de lassacskán felpörgött a lett ellen. Végig hitt a sikerben és talán átfordul nála ez a lelki gát a Grand Slameken is. Hiszen már nyert helyzetben volt Ostapenko aki nem tudta befejezni a mérkőzést. (lehet a súlyfelesleg volt az oka?vicc). Ez az őrletes fordítás tovább lökést adhat az egyébként is szépen növekvő magabiztosságán a tunéziainak.

Szerintem az idei salakos tornák és a forma is azt mondtatja velem,hogy két szettben lerendezi a brazilt Jabuer.

Jabeur, Ons - Haddad Maia, Beatriz: Szett hendikeppel - Hendikep tipp