Az biztos, hogy itt lesz még csavar a dologban, ahogy a BVB-Bayern versenyfutás nem lesz sima, szerintem a City-Arsenal történetben is lesz még olyan, amikor azt mondjuk, ilyen nincs.

Viszont úgy vélem, ebben a körben, amikor a BVB a Bochumhoz utazik, a Bayern pedig a Hertha Berlinnel játszik, ez nem a fejfogós-tippmixszelóööszetépős forduló lesz a németeknél.

A Bochum a liga legrosszabb védekezésével rendelkezik, messze a legtöbb gólt kapta. Legutóbb a Wolfsburg 5 gólt vágott, nem igazán volt ellenállás, bár mit tagadjam, nem láttam a meccset. Viszont azt látom, hogy a BVB ráérzett a vérszagra, érzi, hogy nem kell már sokáig kitartani, és lehet egy nagyot alkotni. Igazából szurkolok is a BVB-nek, mert Reusnak pl. nagyon járna egy bajnoki cím még így a karrierje vége felé. Nem kompenzálná a sok lemaradt világeseményről, vagy Hummels is megérdemelné, meg úgy az egész BVB. Lényeg a lényeg, a sárga-feketék a Frankfurtot is 4-0-lal intézték el, amit nem hitem volna. A Bochumnak lehet gólokat rúgni, öngólok tekintében utolsók, pontrúgásokat pocsékul védekezik, így Hummels, vagy ha egészséges, akkor Schlotterbeck-gól is jöhet. A legtöbb büntetőt okozták, és a legtöbb gólt kapták a meszes pontról a bochumiak, mellette akcióból is a 3. legtöbb gólt nyelték be. Ha ezt mind összeadjuk, megnézzük, mennyire egyoldalú és sima volt az őszi meccsük: Ősszal az első félidő negyed órája két lövésből két BVB gólt hozott, majd a 3. kaput eltaláló lövés hozta a 3. gólt. Azon a találkozón a Dortmund olyan felfogásban játszott, hogy tényleg csak azt lőtte, amiből úgy 80-90 % eséllyel gól születik, tehát minőségre mentek a mennyiség helyett.

A VfL a kiesés ellen küzd, de nem hiszem, hogy itt pontot tud szerezni. Kutya kötelessége a BVB-nek behúzni a győzelmet. Lehet lesz botlás mondjuk a Wolfsburg vagy a Gladbach ellen, de mondjuk a jelenlegi Bayernre sem tennék sokat a Lipcse ellen. Azt viszont kizárom, hogy ezen a hétvégén akár a BVB, akár a Bayern botlik.

VfL Bochum - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp