A sereghajtó Göteborg azt a Degerforst fogadja ma, akik eddigi mindkét idegenbeli mérkőzésüket elvesztették a bajnokságban, ezzel az egyik leggyengébb idegenbeli mutató az övék. A bajnokság eddig nagyon a hazai pályán szereplő csapatoknak áll, az idegenben szereplő együttesek csak az eddig lejátszott találkozók 25%át tudta megnyerni.

A legkevesebb pontot a hazai együttes gyűjtötte eddig a bajnokságban, öt forduló alatt mindösszesen egy egység áll a csapat neve mellett, így a tizenhatodik csapatos bajnokság utolsó helyén állnak. A legkevesebb pont mellett a legkevesebb gólt is ők szerezték, egyet, méghozzá a legutóbbi fordulóban a Norrköping ellen sikerült betaláljanak. Legalább sokat nem kapnak, eddig hat gólt rúgtak ellenük, vannak csapatok, akik eddig jóval többet kaptak. Nagyon első félidős csapat a Göteborg, eddig 5/4 az első félidei gólszám statisztikájuk, a másodikban pedig 5/1, azaz eddig csak egy olyan mérkőzésük volt, amikor egyik vagy másik csapat betalált.

A Degerfors ellen játszottak még januárban egy felkészülési mérkőzést, akkor 4-1-re nyertek odahaza, bajnokin pedig tavaly októberben a Degerfors győzött 3-1-re, szintén hazai pályán. Amit ki kell emelni, hogy az egymás elleni mérkőzéseiken sokszor van gól az első játékrészben, a legutóbbi nyolc mérkőzésen csak egyszer nem volt, egy 2021-es felkészülési találkozón.

A Degerfors hazai pályán eddig két győzelem mellett egy vereséget számlál, gólarányuk a bajnokságban 7-9, idegenben pedig 1-5. Ebben a szezonban eddig mind az öt lejátszott mérkőzésén volt legalább egy gól, sőt, egyet leszámítva négy alkalommal kettő is.

A hazai csapatnak muszáj lenne megszereznie a három pontot, mert már így is ugyanennyi a lemaradásuk. Az egyik leggyengébb idegenben szereplő csapat ellen jó esélyük van erre, bár azért a vendégeknek is lesz ehhez egy-két szava. Jó mérkőzést várok, több góllal is, ebből szerintem legalább kettő még az első játékrészben fog esni.

A tippem az, hogy 1-1 lesz a félidő.

IFK Göteborg - Degerfors IF: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp