A Hacken mint svéd bajnok nem úgy indult az idei bajnokságban, ahogy tervezte. Már két váratlan vereség is becsúszott.

Az első a Kalmar elleni, hazai pályán elszenvedett vereség volt. Erről hosszabban értekeztem korábban. Ott az első 10 percben úszott el a meccs számukra. Aztán múlt hétvégén egy másik meglepetésszerű vereség is történt: a Halmstad otthonában kaptak ki 1-0-ra. Ott is a meccs elején kapták a góljukat.

Az látszik, hogy a mérkőzések eleje nem jön össze nekik, nincs meg a kellő odafigyelés a játékosokban. Ezen kell változtatnia Hogmo mesternek. Az biztos, hogy nem szabad túlzottan leszakadni az élmezőnytől, mert ha megkezdődik a BL-selejtező sorozat, akkor a kettős megterhelést bizonyosan nem fogják bírni. Ezért kell odatenniük magukat minden meccsükön mostantól. A Malmö vissza akarja venni a bajnoki trónt, és az Elfsborg sem gyenge szezont fut.

Mostani ellenfelük a liga leggyengébb védelmével rendelkezik. A Degerfors már 17 gólt kapott a 7 forduló alatt. A két győzelmüket hazai pályán érték el, idegenben a három mérkőzésen 1-11-es gólkülönbséggel rendelkeznek. Ez nagyon gyenge.

A Degerfors tehát pont ideális ellenfél a mostani Hacken. Kell a három pont, kell a magabiztos győzelem, kell a nyugodt készülés a BL-re.

Mire érdemes fogadni? A hazai győzelem, és a gólok szinte semmit sem fizetnek. Valami extrát kell találni. Az első félidő 2 gólja önmagában szintén elég átlagos szorzó, 2.00 alatti. Nézzük azt a forgatókönyvet, hogy a Hacken most a meccs elejétől odateszi magát, és gyorsan dűlőre fogja vinni a meccset, hiszen a liga leggyengébb védelme ellen játszanak. Két gól az első félidőben még úgy is meglehet, hogy mondjuk bekapnak egyet a bénázás miatt. én tehát 2-0 vagy 2-1 első félidőt várok. Lehet emiatt a gólokra fogadni, de nem elképzelhetetlen az 1-0 is.

Ezért egy olyat találtam ki, hogy első félidő -1 AH Hacken. Szerintem ezzel minden lehetséges verziót le lehet védeni.

BK Häcken - Degerfors IF: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp