A Foro Italicon két amerikai maradt talpon az észak-amerikaiak számára oly nem tetsző szemcsés felületen. Tiafoe mellett J.J. Wolf került a 32 közé, ez utóbbi meglepetés annak fényében, hogy salakon Wolfnak elenyésző eredményei voltak, s azokat is a saját kontinensén ejtette meg korábban. Az adott formája sem volt kielégítő, picit elveszett a Red Hot Chilli Peppers videó klippekbe illő amerikai, de szerencséje is volt a sorsolással, hiszen egy rendkívül enervált Lucky Loser Grenier és egy alul motivált, kiemelt, lengyel Hubert Hurkaczval találkozott, akiket nem a szenzációs játékával vert sima 2-0 -val, hanem azzal, hogy a rivális alaposan besegített neki.

Most viszont Alexander Zverev személyében olyan ellenfél jön, aki a tavalyi Roland Garosso sajnálatos, csúnya boka aláfordulós sérülése után extra motivált és eredményekben is jön feljebb, főleg a Roland Garros közeledtével. A védendő pontok is jó teljesítményre sarkalhatják a németet, aki ennek is köszönhetően fordította meg a Goffin elleni vasárnapi ütközetét szett és break hátrányból. Ezzel felébreszthette magát és, ha a meccs végén mutatott intenzitással teni9szezik, akkor egy papíron jóval könnyebb salakos ellen, egy sima szett veszteség nélküli továbbjutást abszolválhat majd.

Wolfnak picit erőltetve írva, ölébe hullottak a továbbjutások, most Zverev nem fog kegyelmezni neki.

Houstonban Brouwer, míg Madridban Shechenko látta el könnyedén a dolgát az amerikainak ezt a tettet egy éles Zverevnek is kötelező feladat megoldania.

Wolf, J J - Zverev, Alexander: Szett hendikeppel - Hendikep tipp