A spanyol bajnokságból még mindig van hátra négy forduló, és annyira nagy a tabella alsó felében a tumultus, hogy megjósolhatatlan melyek lesznek a La Liga kettőbe kipottyanó csapatok.

Az Elche már kiesett, az Espanyol életveszélyes, de nem lehetetlen helyzetben van, ezután viszont 5 csapat is 3 ponton belül van: a Getafe, a Valladolid, a Cadiz, az Almeria és a Valencia is a szakadék szélen táncol. Pont úgy jött ki a lépés, hogy az utolsó fordulókban sok kiesési rangadó következik, ezzel a találkozóval nyílik meg a kiesés ellen folytatott hajrá.

A legkedvezőbb sorsolása a Cadiznak van, ők még a biztos kieső Elchével is játszanak az utolsó fordulóban. Pocsék szezont futnak, ráadásul az orvosi szobában sem lehetnek a helyzet magaslatán a szakemberek, mivel állandóan sok a sérült. Holtversenyben vannak a tökutolsó Elchével rúgott gólok tekintetében, egyetlen játékosuk sem tudott 3-nál több gólt szerezni… A Valenciát csodák csodájára elintézték pár fordulóval ezelőtt, most ezért nem kiesőhelyen tanyázik a csapat.

A Valladolidnak azért melegebb lehet a pite, mivel ők még Barcelonában is vendégeskednek. A gólarányt nézve még a többször említett utolsóknál is rosszabbak, egyébként komoly esélye van mind a Valladolidnak, mind a Cadiznak a kiesést illetően, mert az nem foci amit ez a két csapat bemutat, tele alibizéssel. A vendégek zsinórban négy vereségnél tartanak, az a szerencséjük, hogy a Cadiz még őket is alulmúlhatja, és igy talán összejöhet nekik a pontszerzés. Mondjuk ők legalább rendelkeznek egy egész jó játékossal a kanadai Larin személyében, aki 7 gólnál és 2 gólpassznál jár. Ebből a csapatból ez eszméletlenül jó teljesítmény, főleg úgy, hogy a színesbőrű csatár csak fél szezont tölt a csapatnál a Bruggeből kölcsön.

A Cadiz és a Valladolid is a döntetlenre fog rámenni, és beállnak sündisznóba ez nem is kérdés. Túl sok van még ahhoz hátra, hogy kockáztassanak. Egy Larin gól fog esni talán, de a találkozótól sok eseményt ne várjunk.

Tipp: 0-1.

Cadiz - Valladolid: Gólok száma - Felett/alatt tipp