Harmadik és negyedik helyen álló csapatok mérkőzése ez a mai, amelyik csapat nyeri a mérkőzést, az átveheti a finn másodosztályú bajnokság tabelláján a vezetést. A Ykonnen eddigi mérkőzései erős hazai fölényt mutatnak, nehéz dolga lesz a vendégeknek, ha szeretnének pontot, pontokat szerezni.

Ahhoz képest, hogy milyen kevés gól volt az MP eddigi mérkőzésein, annyira jók az első félidős gólmutatói. 4-1-1-es mérleggel és 8-4-es gólaránnyal áll a csapat, ezen hat mérkőzés mindegyikén volt egy gól az első játékrészben, se több, se kevesebb. A csapat eddig hibátlan hazai pályán, mindkét eddigi hazai találkozóját 1-0-ra nyerte, bár az is igaz, hogy a tabella végén elhelyezkedő csapatok ellen játszottak csak. Legutóbbi mérkőzésükön kishíján megfogták a listavezetőt, a 87.percig vezettek ellenük 1-0-ra, de akkor a Gnistan egyenlíteni tudott a végén.

A vendégek a legutóbbi négy mérkőzésükön két-két győzelmet és vereséget játszottak, váltakozva egymással. Ahhoz képest, hogy mennyire hektikus a csapat teljesítménye eléggé elől vannak a tabellán, 4-0-2-es mérleggel és 10-8-as gólaránnyal állnak. Az ebben a szezonban eddig lejátszott mérkőzéseinek több, mint a felén volt legalább kettő gól az első félidőben, sőt, pár fordulóval ezelőtt játszottak egy nyolc gólos mérkőzést, ahol a félidőben 3-2-re vezettek.

Mindkét csapat kiesett már a Finn Kupából, a hazaiak a szintén másodosztályú JJK ellen, büntetőkkel, míg a vendégek az SJK első csapata ellen. Mondjuk nehéz lett volna ott más eredményt elképzelni, egyértelmű volt, hogy az élvonalbeli csapat megy majd tovább.

Egymás elleni mérkőzéseik enyhe SJK fölényt mutatnak, az eddig hat mérkőzésen öt alkalommal szerzett mindkét csapat legalább egy gólt.

A mérkőzés tétje elég nagy, ugyanis amíg tavaly az alsó házban végeztek, idén úgy fest, hogy lehet ebből felsőház is, igaz még nagyon az elején vannak.

A tippem az, hogy mindkét csapat szerez gólt az első félidőben, szerintem tapadni fognak egymásra a csapatok, 1-1-es félidei eredményt várok.

Mikkelin Palloilijat - SJK Seinäjoki Akatemia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp