Az utolsó fordulót rendezik a Német Regionalliga Bayern csoportjában, ahol már gyakorlatilag majd minden meccs tét nélküli, leszámítva két mérkőzést, ami az osztályozós helyekről dönt majd.

A hazai együttes a 16. vagy 17.helyen végez ebben a szezonban, biztos kiesők, így gyakorlatilag teljesen mindegy számukra, hogy mi lesz a mérkőzés vége. Érdekesség, hogy az utóbbi időben mindig változott a kiesők száma, tavaly három csapat és két osztályozós, idén négy kieső és két osztályozós csapat lesz. Ha csak nincs meghatározva, hogy mely kiesők melyik csoportba kerülnek majd, úgy tényleg lényegtelen, hogy mi lesz ennek a mérkőzésnek a vége, szerintem a mérkőzés egyetlen célja, hogy elkerüljék a súlyos vereséget. Ami látva a vendégeket, nem lesz könnyű, főleg, hogy náluk van plusz motiváció is, illetve minőségbeli különbség is.

Ahhoz képest, hogy tuti kiesők, nem kaptak sok gólt ebben a szezonban, ha nem lett volna annyira gyatra a támadójátékuk, akkor szerintem előrébb is végezhettek volna. Na majd pár év múlva.

A vendégek már biztosan a második helyen végeznek a szezon zárultával, már csak egy lényegi kérdés van; elérik-e a 100 gólt ebben a bajnoki idényben? Jelenleg 96 rúgott gólnál áll a csapat, kétszer rúgtak eddig 7-, öt alkalommal pedig 6 gólt. Ha nem lett volna ennyire gyenge az idei, 2023-as év kezdete számukra, akkor simán harcban lehettek volna a playoffot elérő Unterhaching csapatával, így sajnos nagyon simán jutott a következő körbe a bajnok.

Októberben játszottak egymással legutóbb, akkor 2-1-re nyert odahaza a Kickers, ott már a félidőig kialakult a végeredmény. Azt hiszem, hogy ma már nehezen elképzelhető ez az eredmény, látva, hogy mekkora különbség lett a szezon végére a csapatok között.

A tippem az, hogy a vendégek szereznek legalább 3 gólt, de szerintem lesz az több is.

TSV Rain am Lech - FC Würzburger Kickers: FC Würzburger Kickers által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp