Henrik Rydstöm csapata újabb teltházas hazai meccs elé néz. Kemény edzéseket vezényelt csapatának miután két meccsen egymásutániban veszítettek pontot. A játékkal ugyan nem volt gond, hiszen a Hackent is ledominálták (2-2), az Elfsborg ellen pedig közel 75%-ban tudták birtokolni a labdát idegenben, csupán a hazaiak szinte minden helyzetüket tökéletesen fejezték be. Rydstöm bízik a jó folytatásban, csapata ugyanis félelmetesen jó idén ezt a két megingást leszámítva is. 8 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegük, 23:9-es gólaránnyal. Ez a tavalyi csalódást keltő szezon után amikor csak a hetedik helyen zártak, nagyon biztató rajt. Érdemi sérültjük csupán Anton Tinnerholm lesz aki viszont már régebb óta kidőlt és nem is elsősorban a védőknek lesz itt ma komoly feladata hazai oldalon.

A Degerfors három esztendeje szerepel a legjobbak között. Bitang mákjuk volt mindkét évben hiszen először úgy lettek 13.-ok azaz éppen hogy bennmaradók hogy kettő ponttal voltak a képzeletbeli vonal felett, majd tavaly szintén a 13.helyen zártak jobb gólarányuknak köszönhetően. Érik tehát ez a kiesés és bizony ebben a szezonban sem lehetnek merészebb céljaik mint ezt valamilyen módon elkerülni. Jelenleg kedvenc helyükön azaz a 13. poziban csücsülnek (3-2-6). Abból a szempontból szimpatikus csapat hogy nem éppen az a kapujuk elé betömörülős társaság. Ennyi lőtt góllal mint ami nekik van nyugodtan lehetnének a felsőház tagjai is, de legalább középmezőnyben, viszont ezt a védelmük erősen megsínyli. 27 alkalommal mattolták őket, ennek senki más a közelébe sincs, illetve talán egyedüliként a mezőnyben minden meccsen kaptak gólt.. Két fontos hiányzójuk is lesz eltiltás miatt. A védelemből Seid Korac, illetve a középpályáról Christos Gravius. Önmagukhoz képest jó formában vannak hiszen az elmúlt három meccsükön öt pontot gyűjtöttek, de nem árt elfeledni hogy idegenben botrányosan gyengék, és mindössze négy meccsen 17 gólt kaptak.

Szerintem ha az első félidőben gurítani tud egyet a Malmö akkor nem lesz gond ezzel a tippel. Legutóbb a kupában találkoztak, akkor 2:1-re győzött az FFM.

Tipp: 4-1

Malmö FF - Degerfors IF: A Malmö FF nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp