A férfi elődöntőket rendezik a mai napon. Nem túlzás kijelenteni,hogy az első mérkőzés nagyobb érdeklődés övezi,mint a későbbi döntőt. Hiszen előrehozott döntő lesz a Carlos Alcaraz és Novak Djokovic találkozó. Mindenki erre várt az egész Garros alatt ez nem vitás. Két korszak összecsapása ez a mérkőzés.

Tavaly találkoztak Madridban akkor még meglepetésnek számított a spanyol győzelme a szerbbel szemben. Azonban a világ hatalmasat fordult mind a kettőjükkel. Az látszik,hogy bizony Novak sem egy tinédzser,mert az egy két hónapos kihagyás nehézségeit a mai napig nyögi. Megnyerte az Ausztrál Opent,de után nem játszott sokáig tét meccset. Az egész salak szezonban annyira halovány volt amelyre ember emlékezet óta nem volt példa. Ez bizony a Garroson mutatott játékán is megmutatkozik. Ezt ő is érzi ez teljesen egyértelmű,mert nem véletlen,hogy rengeteget magyaráz kifelé már a találkozók elején. Fucsovics Marcitól is félt az első szettben,nincs meg az a kellő magabiztosság benne. Önbizalmát vesztette kissé pedig ego van bőven. A rutinjának köszönheti,hogy nehéz helyzetekből kikeveredett.

Azonban ritkán van olyan játékos aki a nagy tornákon is képes 2 héten keresztül menedzselni az erejét és a mentális fittségét,mert ugyanolyan fontos komponensek,hogy végül győztesként kerüljön ki valaki. E képességekkel a szemtelenül fiatal kora ellenére rendelkezik Alcaraz. Az egész salak szezonban kétszer ingott meg a finn és Marozsán ellen láthattuk,hogy ő is ember.Az érdemeiből ez mit sem von le. A nagy nevek ellen viszont nincs benne félsz és inkább élvezi az újabb és újabb skalpokat. Egy szettet vesztett az egyik leggyengébb ellenfelétől itt a Garroson a japán Danieltől. Egyértelmű,hogy a fókuszt végig tartja ha neves játékos áll a másik oldalon. Ez a szorzó Djokovic nevének szól,mert szerintem jóval nagyobb a differencia a két játékos között,mint az oddsok mutatják.

Fizikálisan teljes mértékben a szerb felett áll Alcaraz ami egy hosszabb meccs esetén végzetes lesz Djokovic számára. Simán meg kizárt,hogy nyerne a szerb. Így minden egyes labdamenet csak a spanyol győzelmének ássa meg az alapot. Akár egy három szettes zakó is kinéz Djokovicnak.

Alcaraz, Carlos - Djokovic, Novak: Játék hendikeppel - Hendikep tipp