Az esti férfi elődöntőt nem övezi akkora figyelem,mint a délutánit pedig az sem ígérkezik kevésbé izgalmasnak. Hiszen Casper Ruud és Alexander Zverev találkozója is egy ki-ki párharcot ígér előzetesen.

A német a tavalyi horror sérülése után hatalmas utat járt be és minden tiszteletet megérdemel. Szépen építi újra magát tornáról tornára. Egyértelmű,hogy az egész szezont tekintve most játszik a legjobban. Azonban nagy kérdés,hogy ez valójában mire elég amikor egy komoly játékerőt képviselő ellenfél jön szembe aki ráadásul a borítás specialistája. Az igazság az,hogy habkönnyű sorsolása volt Zverevnek,mert aki rápillant,hogy milyen ellenfeleken jutott el az elődöntőig elég csalódást keltő. A legnagyobb ellenfele Dimitrov vagy éppen a teljesen vakon lévő Tiafoe lenne?! A válasz igen. Akik eljutottak idáig azok közül toronymagasan a legkönnyebb ág az övé volt. Hiszen a nyolc között mások Tsitsipas,Rune vagy Khacsanovval birkóztak ő pedig Etcheverryvel. Fizikálisan ráadásul szerintem nem áll készen egy nehéz erőpróbára már pedig a norvég ellen garantáltan az lesz.

Annyi hasonlóság van a két játékosban,hogy Ruud is elég mélyen volt,de ő inkább mentálisan merült ki, mintsem fizikális problémái lettek volna. Azonban a szezonban fokozatosan lendületbe jött és az egyre több győztes mérkőzés által ismét magába szívott némi önbizalmat. Nála pedig szignifikáns a változás ami a Garroson nyújtott teljesítményt illeti. Főleg mióta a célegyenesbe fordultunk fantasztikusan játszik és nem költői túlzásról beszélünk. A 16 között elképesztően magabiztosan és óriási nyerőkkel hagyta szett győzelem nélkül Jarryt. A nyolc között pedig emelt a játéka színvonalán és Runének akit sokan a döntőbe vártak esélyt sem hagyott. A tenyeresei félelmetesek hiszen elemi erővel üti őket. A pályán pedig úgy közlekedett mintha rajta görkorcsolya lenne,mert mindenhova odaért pedig volt olyan labdamenet ahol a játéktér három sarkában is járt.

Szerintem olyan formába került Ruud,hogy nem lesz lehetősége a győzelemre a németnek. A megingások is beleférnek majd,mert a német e tekintetben hasonló mentalitású mint a norvég. Emellett itt is elmondható,hogy a hosszú meccs öngyilkosság Alexander számára.

Ruud, Casper - Zverev, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp