A második fordulókat rendezik Stuttgartban az urak számára. Füvön általában már a tornák elején jó kis párharcok alakulnak ki a szezon rövidsége okán aki teheti részt vesz még egy 250-es viadalon is.

A délutáni programból a Lorenzo Musetti - Gregoire Barrere összecsapást szemeltem ki.

A találkozó esélyese papíron az olasz. Nem igazán érzem,hogy rászolgált erre a bizalomra tekintve,hogy milyen mérlege van a borításon. Fiatal játékosról beszélünk,de azért az elég beszédes adat,hogy a tornát megelőzően csak juniorként nyert meccset füvön. Azóta nem sikerült átlépnie ezen a vonalon egészen hétfőig ahol legyőzte Gojot. Azért üvöltően hangos siker nem övezte ezt a sikert tekintve,hogy a horvát 100on kívüli egyrészt, másrészt hasonló kaliberű játékos a gyepen,mint Musetti.

Az olasz egyébként is szereti elkönnyelműsködni a meccseit ezért e tornán és e találkozó kapcsán elég szkeptikusan állok a teljesítményét illetően. Nem mondhatni,hogy fényesen játszott a horvát ellen ami csak erősíti az ellenérzéseimet a mai sikerére vonatkozóan. Rengetegek kettős hiba és az első adogatásai is éppen 50 százalék felett voltak gyümölcsözőek. Pedig ezen a borításon rendkívüli súlya van az első szerváknak.

A francia már rutinos játékosnak nevezhető a maga 29 évével. Nem egy világverő a borításon,de egy erős közepesnek mindenképp mondható Barrere. Wimbledonban a selejtezőn keresztül többször átverekedte már magát és a főtáblán is nyert meccseket. Az első fordulóban Otte ellen az első adogatásai nem is őrülten jól mentek,de ha beütötte esélyt már nem igen adott a németnek. Abszolút rákészült és priorítást élvez a torna számára meglátásom szerint a franciánál. 5-ből 5 break labdát hárított a mérkőzésen ami engem igazol,hogy mennyire koncentrál volt.

Szerintem a füvön mutatott teljesítmény valamint a kellő fókusz is a Gregoire oldalán áll.

Musetti, Lorenzo - Barrere, Gregoire: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp