A barátságos találkozókra történő tippelés sokszor lutri kategória, ezért azon felül, hogy követem az eredményeket nem nagyon szoktam rájuk fogadni. Most viszont a Red Bull Salzburg - Légia Varsó mérkőzés kapcsán kivételt teszek az eddigi szokásommal és egy ázsiai 3 gól feletti opcióval rápróbálok erre az összecsapásra. Természetesen nem rábökés szerűen szúrtam ki magamnak ezt a mérkőzést, hanem a listát böngészve ebben a párosításban találtam a legtöbb kapcsolódási pontot a gólokra.

Első ilyen pont mindjárt a Salzburg pár nappal ezelőtti Ferencváros elleni mérkőzése. Az osztrák bajnok első felkészülési meccsén 2:1-re győzött a magyar bajnok ellen úgy, hogy az érdemi kérdések már az első félidőben eldőltek. Tudom az eredmény a felkészülés során másodlagos (főleg a vesztes fél szempontjából), de azt azért leszűrhettük, hogy a salzburgi játékosmegfigyelők ismét jó munkát végeztek, például a Topolyából igazolt Petar Ratkov leigazolásával.

Szintén közös pont a feleknél, hogy majdnem egy éve szintén egy felkészülési mérkőzés során már játszottak egymás ellen. Akkor a Salzburg nyert 3:2 arányban, tehát van viszonyítási alapjuk egymásról. Ez a megállapítás még akkor is igaz, ha azóta változtak is a keretek.

A harmadik szempont, ami végül is megadta a döntő lökést a tippemhez, a Légia Varsó felkészülési meccsein mutatott teljesítménye. Jelen állapotukban erősebbnek tűnnek a Ferencvárosnál, a góllövést tekintve mindenféleképpen.

Első blikkre azt mondom, hogy nálam a 3 gól az alap, ami ezen a találkozón születni fog. De az előzmények tükrében brutálisan kiszakadhat itt a gólzsák.

Red Bull Salzburg - Légia Varsó: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp