14 pont. Ennyivel előzte meg az osztályozót érő harmadik helyen végzett együttest tavaly a másodvonalban a Brommapojkarna. Nem véletlen emelkedtek ki a mezőnyből, ezt a remek teljesítményt pedig a szurkolók legnagyobb örömére a legjobbak közé is áttudták menteni. Az együttes a középmezőnyben helyezkedik el, jelenleg a 8.helyen, de mindössze egy győzelemre vannak a 5.helyen álló Kalmartól. Bár az elsődleges cél a kiesés elkerülése volt, Mellberg csapata hamar kiderült merészebb álmokat is dédelgethet. Hazai pályán még van mit javítaniuk, hiszen hat meccsen csupán hét pontot gyűjtöttek be, viszont ma ennek jelentős növekedésére jó esélyük van a pocsék Degerfors ellen úgy hogy Sulakat leszámítva a teljes keretük bevethető és játékra kész.

A vendégek tavaly csak jobb gólarányuknak köszönhetően nem kerültek óriási bajba. Idén hasonlóan pocsék a csapat, 14 forduló alatt mindössze 11 pontot szereztek. A támadósorukkal még nem is lenne gond hiszen megvan az egyes gólátlaguk, viszont a benyelt 36(!) találat abszolút rekord a mezőnyben (21-el követi őket a Sirius). Négy hiányzójuk van ( , nagyon pocsék formában vannak és idegenbeli mérlegük is sokatmondó (0-0-6 3-24).. Alsóházi csapatokkal sem tudtak mit kezdeni, a nagyok meg egyenesen feltörölték velük a padlót.

A hazaiak sincsenek top formában de jóval összeszedettebbek mint a DIF. Van miért visszavágni ellenfelüknek akiktől a legutóbbi három alkalommal kikaptak a másodosztályban (1:2, 2:3, 2:3).

Tipp: Brommapojkarna nyer 3-1

IF Brommapojkarna - Degerfors IF: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp