Már most péntek este megírom a döntőre a várakozásomat.

Novak Djokovic a kilencedik alkalommal jutott be Wimbledonban a döntőbe, egyedül 2013 -ban a Murray elleni döntőt bukta el. 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021, 2022 után vasárnap nyolcadszor emelheti magasba az aranyszínű trófeát.

Ebben a spanyolok új nagy tehetsége a világelső Alcaraz akadályozhatja meg.

Eddig füvön nagy eredménye a rövid karrierje során nem volt. Két éve a most az elődöntőben simán legyőzött Medvedev állta útját a második körben, míg tavaly Sinner a 16 között lepte meg őt.

Az előszezonnal együtt 11 nyertes meccsnél jár, megnyerte a Queens Clubban megrendezett hagyományos felvezető turnét, és itt is érthetően veretlen maradt.

A döntő azonban teljesen másról szól! Láthattuk mi történt salakon a Roland Garros döntőjében, ahol talán kijelenthető közelebb van egymáshoz a két játékos. A túlzott nyomást és azt, hogy egy 22 -szeres, most már 23 -szoros győztes áll vele szemben, nem bírta sem mentálisan, ami fizikálisan is megmutatkozott az egész testét átjáró görcsben Alcaraznál.

Djokovicot szokás megnevezni a jelenlegi legjobb füves teniszezőnek, nem vitás miért nyerte zsinórban négyszer meg a legnagyobb füves seregszemlét.

Úgy vélem most még nincs ott Alcaraz, hiába világelső, hogy ezt a kemény Djokovicot legyőzze. Lesznek nehéz pillanatok, de ha vezet is a spanyol, akkor nem bírja majd a helyzetet és a rutinjával megfelelően kezelve a rázósabb helyzeteket gyűjtheti majd be az újabb, 24. GS serlegét is a szerb.

A kérdés csak az nálam, hogy simábban vagy szorosabb összecsapás során teszi mindezt meg.

Alcaraz, Carlos - Djokovic, Novak: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp