Az elmúlt években jelentős változásokon esett át a skót bajnoki címvédő Celtic, az együttes jelentősen nyitott az ázsiai piac felé. A keret tele van légiósokkal, jelenleg öt japán játékos is a csapat tagja, többen, mint az ír-, az angol- vagy bármelyik másik nemzet játékosai közül, de a skót játékosok is ennyien vannak, ha jól tudom.

A mostani átigazolási szezonban már egy vagyont kerestek azzal, hogy a portugál Jotát eladták a szaúdi Al-Ittihadnak, minőségi erősítés még nem érkezett egyelőre. Balszerencséjükre egyébként a japán játékosokat nem keresik valamiért annyira, pedig a csapat támadója, Kyogo Furuhashi nagyon jó szezont futott az előző évben, 36 bajnokin 27 gólt szerzett. Biztos vagyok benne, hogy őt is el lehetne adni akár annyiért, mint Jotát, hiszen már a második kiemelkedő szezonját futotta a skót együttesnél, azonban a csapat legértékesebb tagját valamiért elkerülik a nagyobb klubok. Érdekesség, hogy a két legértékesebb játékos japán, azonban egyik nagy- vagy gazdag együttes sem keresi az ázsiai játékosokat, egy-két kivételtől eltekintve.

A Celtic második felkészülési mérkőzését játssza, immár Japánban, a Yokohama mellett majd a Gamba Osaka együttesével fognak összecsapni, három nap múlva. Első mérkőzésük a portugál Portimonense ellen volt, ott egy magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott az együttes.

Az ázsiai együtteseket ritkán verik el nagyon az ilyen túrák során, sőt, nem egyszer előfordult már, hogy meglepték európai ellenfelüket, ma is valami hasonlóra számítok. Mivel a két csapat között nincs akkora különbség, így egy döntetlent simán belelátok ebbe a találkozóba, illetve sok gólt. A tippem az, hogy 2-2 lesz a vége.

Yokohama F Marinos - Celtic: Gólok száma - Felett/alatt tipp