Rövid felkészülés után vághat majd neki a 2023/2024 -es szezonnak a Leipzig újjáépült csapatával már ami a felkészülési meccseket illeti. Mindösszesen ugyanis három barátságos meccsel hangolódnak, amiből az elsőt 7:0-ra megtudták nyerni egy alsóbb ligás csapat ellen, igazából egy félidőt focizva és full "B" csapattal. Az "A" csapat ma futhat ki először a pályára az Udinese elleni meccsen, illetve még egy Las Palmas elleni meccs vár rájuk majd augusztus elején, egy héttel a Bayern München elleni szuperkupa meccs előtt. A nyáron a keretben jelentős változások történtek, ugyanis legjobbjaik közül többen is vették a sátorfájukat. Számunkra természetesen ezek közül Szoboszlai a legelső aki eszünkbe juthat, aki a Liverpoolhoz igazolt. Távozott továbbá Nkunku is szintén Angliába a Chelsea-hez, a kettőjükért befolyt zsák pénzből viszont jól tudták erősíteni a támadógépezetet egy újabb leendő csillaggal a Salzburgtól érkező Sesko-val aki az említett barimeccsen egy triplával mutatkozott be és biztosak lehetünk benne ma egy keményebb olasz csapat ellen is bizonyítani akarja helye van Werner mellett a kezdőben. Rose csapata első "komoly" meccsén szerintem még kísérletezgetni fog és sokaknak megadja a lehetőséget, de szerintem egy biztos hogy ismét gólokban nem lesz hiány..

Az Udinese tavaly a középmezőnyben végzett a Serie A-ben tehát mondhatni sikeres szezonjuk volt. Két barimeccsen vannak túl eddig: ASK Klagenfurt ellen 5-1re nyertek, míg a Paphos csapatát 2:0-ra verték. Közös a két találkozóban hogy Thauvin betalált akinek idén több szerep juthat, de a csapat házi gólkirálya Beto elmondhatja magáról, hogy szintén végrehajtotta ezt a bravúrt. Nyáron megszerezték a 23 éves brazil támadó Brenner játékjogát is aki a Cincinattiben ontotta a gólokat (18) és ma akár bemutatkozhat.

A két csapat 2015-ben játszott egymással felkészülési meccsen, akkor 2:2-re végeztek. Hasonló gólmennyiséget várok ma is, viszont Lipcse győzelemmel.

Tipp: 3-1

Udinese - RB Leipzig: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp