Az Amerikai Egyesült Államokban Atlanta után a fővárosban Washington D.C. -ben rendeznek ATP Tornát, a US Openre való felkészülés következő állomása ez a siker felé vezető rögös úton.

Fucsovics Marci - hogy magyar hírt is belevigyünk - kicsit eltolta a hangolódást, később utazik ki Amerikába, ám mások már most áttették a székhelyüket a tengerentúlra, így megfelelően akklimatizálódhatnak a a helyi viszonyokhoz.

Így tett a sok kihagyás után a tavasszal a Tourra visszatérő francia Moutet, aki anno a Piros által megnyert junior Australian Openen elődöntős volt.

Moutet is nagy tehetség ám sokszor a mentális elpattanásai hátráltatják, ha ezt a handicapet megfelelően kezeli, akkor viszont nem lehet megállítani. Játékban nehezebben jött vissza, de a füves szezonban szerzett pár skalpot, például O'Connell, Gasquet legyőzése, amely kellő önbizalommal vértezte őt fel a folytatásra.

A kemény pályás szezon mindenesetre neki kedvez, és annak, hogy újra egyenesbe jöjjön.

Első körös ellenfele a brit Liam Borady lesz, aki szintén füves felületéről vált vissza taraflexre.

Tavaly sem sikerültek nagyon az angolnak a felvezető tornák az USA -ban, itt Washingtonban pedig rendre elvérzet a selejtezőkben, amit eddig háromszor próbált meg.

Közel vannak tudásban és teljesítményben egymáshoz, ám Moutet jön felfelé és a tudását ismerve kinézőben van egy nagyobb menetelés is. Az egymás elleni mérlegük is a franciát bátoríthatja, hiszen az eddigi két találkozásukat egyaránt behúzta.

Ezekből kiindulva én egyértelműen a gall fiú továbbjutása mellett teszem le a voksomat.

Moutet, Corentin - Broady, Liam: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp