A barátságos mérkőzések utolsó felvonása kezdődik meg a topbajnokságok csapatai számára miután a legtöbb helyen jövőhéten elrajtol az újabb szezon. A Bournemouth a West Hamet fogadja majd, amíg a Lorient nehezebb feladatot aligha kaphatott volna hiszen a PSG ellen kell megmérkőzniük. Így lehetőleg elkéne érni az üzemi hőfokot a csapatoknak, viszont emellett arra is kell figyelni hogy egy ilyen sörmeccsen ne sérüljenek meg a játékosok. Sörmeccs lévén pedig ismét gólokat várok, amiben mindkét csapat jeleskedett a felkészülés során.

Az angol csapat a győzelem, vereség, győzelem, vereség sormintát követi. Ezek alapján ma nyerniük kéne. Persze erre nem lehet alapozni, viszont az már valamilyen támpontot ad hogy egy meccs kivételével mindig potyogtak a gólok a meccseiken. A védelembe igazolták ugye Kerkezt, aki egészen biztosan jó vétel lesz, viszont azért még bekell illeszkednie a csapatba. A Hiberniant (4:0)-ra verte a csapat, majd a Maccabi Tel Aviv lepte meg őket (0:1). A győzelem ösvényére a Southampton ellen tértek vissza (2:3) Christie remek játékának köszönhetően, majd előző héten az Atalanta lépte le őket viszonylag simán (1:3)-ra. Iraola az olaszok elleni meccsen Klopphoz hasonlóan a fáradtságra panaszkodott ami nem túl jó előjel ennyivel a szezon kezdete előtt. Tavernier a szezon elejét sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni így ma sem bevethető, de a védelemből is ketten kidőltek miután Fredericks és Kelly is hasonló cipőben jár.

Ezt a védelmet a Lorient is áttörheti miután a vendégek egész pofás felkészülést folytatnak. Tavaly a VB előtti szünetben az 5.helyen tanyáztak amit kicsit lerontottak a bajnokság végére de összességében elégedettek lehetnek. Négy felkészülési meccs után veretlennek mondhatják magukat illetve azt is hogy minden meccsen legalább két gólt szereztek, ami ma ismét elég is lehetne egy overhez. Egymás elleni első meccsük lehet a mai.

Bournemouth:

Neto; Smith, Senesi, Zabarnyi, Kerkez; Rothwell, Cook; Ouattara, Christie, Kluivert; Solanke

Lorient:

Mvogo; Kalulu, Laporte, Le Goff; Sylla, Abergel, Innocent, Yongwa; Faivre, Le Bris; Dieng

Tipp: 2-2

Bournemouth - Lorient: Gólok száma - Felett/alatt tipp