A Diósgyőr két évet várt a visszajutásra, ami előbb is megtörténhetett volna, de jött a Kondás-Vukmir csere hírhedt története, ami teljesen elvágta, összekuszálta, kilátástalanná tette 2022 tavaszán a miskolci szálakat, így egy év újabb vegzálás és vezeklés következett, de megerősödve térhettek vissza a diósgyőriek a legjobb 12 közé.

Az ifjabb Sergei Kuznetsov is jó választás volt, remek kis közösséget hozott össze, nincsen mellkas döngetés, úgy néz ki mindenki beáll a sorba, ez pedig hosszú távon egy bent maradást érhet a piros-fehéreknek. A Puskás elleni idénynyitón , minimális egy gólos hazai vereség, kisebb balszerencse után belefért, ám a Mezőkövesd idegenbeli kiütése, megmutatta van lehetőség a borsodiakban.

Következik egy újabb hazai megmérettetés, ahol már nem szabad gól nélkül maradni, ki kell szolgálni a közönséget, ehhez pedig a Paks jó alany lehet.

Bognár György együttese a gyengus Hungária körúti 1-1 -el nyitotta az új szezont, a második körben pihenő naposak voltak, melyet egy Egyesült Arab-Emirátusokbeli ellenféllel szembeni 3-0 -val tettek hasznossá és "emlékezetessé".

Szóval abban biztosak lehetünk, hogy Bognár az alapvető hozzáállásával nem fog felhagyni a támadó focit erőlteti, a rúgjunk több gól, mint az ellenfél alapon. Ez pedig egy élvezetes, gólokban gazdag kilencven percet, és egyenként félidőkre lebontott játékrészeket ígér.

A bajnokság elején nincs mit védeni, a Paks játékra éhesen várja a meccset, míg a Diósgyőr kiszeretné szolgálni a közönségét, nálam ez alapból előrevetít három pöckölt, gurított, bombázott találatot.

Diósgyőri VTK - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp