Megmondom őszintén, hogy az első pillanattól kezdve kiemelten figyeltem az OTP Bank Liga 5. fordulójában játszandó Diósgyőri VTK - Kisvárda találkozó hazai győzelmének az oddsait, mert a Kisvárdán zajló események miatt úgy gondolom, hogy ezt a találkozót a pályaválasztó csapat fogja megnyerni. Ennek az oddsa jelen pillanatban pont azon a szinten van, amiért még megéri játékba küldeni.

"Újonc" csapat létére jól kezdte a bajnokságot Sergiy Kuznetsov vezetésével a Diósgyőr. Igaz hazai környezetben még nyeretlenek, de vendégfellépéseik során már két gólzáporos győzelmet tudnak felmutatni. Új igazolásaik zöme Álex Vallejo, Bright Osagie Edomwonyi és Godfrey Bitok Stephen vezérletével egyre inkább kezdi elsajátítani a Kuznetsovi taktikát és ennek a hatása már előbb-utóbb a népes hazai publikumot is megörvendezteti majd egy győzelemmel. Mindenesetre a Kisvárda személyében most jó alany érkezik hozzájuk ahhoz, hogy az impozáns Diósgyőri Stadionban is behúzzák az első hazai győzelmüket.

Számomra is érhetetlen és megmagyarázhatatlan ami most Kisvárdán zajlik. Nem is tudom teljeskörűen kiírni magamból azokat az érzéseket és érzelmeket amiket Révész Attila önhatalmú döntései kiváltanak most sokunknál, de egyet látok, látunk, nem jó irányba halad a Kisvárda szekere. Ennek csak az egyik jele volt Milos Kruscic indokolatlan leváltása, de azok a szakmai(?) döntések melyek például a hétfői Loki elleni K.O.-hoz (4:1) vezettek, sokunk számára érthetetlenek. A Debrecen ellen hogyan lehetett egy, a felkészülés során nem igazán gyakorolt három védős rendszerre átváltani úgy, hogy a három védő az három belső védő. Azután itt van az ifjú "titán" Szőr Levente személye, akinek a mellőzése jelenthette Kruscic szerződésének felbontását. Nem kell hozzá nagy szakértelem hogy megállapíthassuk, ez a gyerek jelen állapotában nem NB I-es játékos. Nem megbántás, de szerintem sosem lesz az. Márpedig még mindig van a tarsolyban Kisvárdán hozzá hasonló kaliber, akit majd akár most a DVTK ellen be kell vetni. Arról már nem is beszélek, hogy a koponyákban is van még bőven rossz döntés, melyet lehet hogy pont a Vasgyáriak ellen rántanak majd elő az okosok és amikor bedől, akkor csak csodálkoznak, hogy ennek nem is így kellett volna történnie. Az, hogy gombás fertőzés miatt már saját stadionunk sincs, az már csak hab a tortán. Az a sok-sok apróság, melyből a leírtaknál sokkal, de sokkal több van, mentálisan is megviselték a társaságot. A mentális fásultság természetesen kihat a fizikai erőnlétre is, így most sokan azért imádkozunk itt, hogy legalább ezt a kirándulást ússzuk meg nagyobb sitt nélkül.Hol van már a sikeres ausztriai edzőtábor jótékony hatása?

A Révész döntések miatt most egy könnyen verhető Kisvárda utazik majd Miskolcra, ezzel pedig a lelkes hazaiaknak élniük kell a bennmaradási céljaik eléréséhez.

Diósgyőri VTK - Kisvarda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp