Szombat este találkozik a Betis és a Rayo, és könnyen a nap meccse lehet ebből a randevúból. Már eleve bitang jó, hogy 21:00-ás meccs, esti villanyfényes, a liga egyik, ha nem a leghangulatosabb arénájában. Két emocionális csapat, amely szeretne a középcsapat kategóriából feljebb lépni. Iraolával a Rayo két igen impozáns évet zárt, két egymást követő szezon, ahol nyoma sem kiesési gondoknak. Remek keret, valahogy mindig sikerül olyan játékosokat hozni, akiknek még van kedve focizni. Isi mentalitása, ahogy hozzááll a focihoz, szóval szerethető társaság. Iraola távozása sem törte a lendületet, aztán hogy a hétfői Atleti elleni találkozón hogy jött össze a 0-7, azt én láttam, meg gondlom sokan. A Rayo DNS-ében van, mondjuk vannak ilyen csapatok, Angliában a S'oton, amelyek úgy 1-2 idényenként kapnak egy-egy olyan pofont, ahol kis túlzással az a kérdés, hogy az ellenfél lő-e 10-et.

Lényegtelen, ez is csak egy zakó, de az fix, hogy egy ilyen pofon után azért a Rayo ég majd a bizonyítási vágytól.

Éghet a Betis is, mert a Bilbao elleni 4-2-es pofon sem volt annyira szép. Nico Williams-t nem tudták tartani a Verdiblancos védői, kétszer rúgták fel büntetőt érően, és még volt egy erősen gyanús szituáció, de talán a spori is úgy volt vele, azért túlzásokba ne essünk. Ruibalék mentálisan meglepően egyben voltak olyan értelemben, hogy nem rúgtak agyon senkit. Persze idegenben azért más a Betis karaktere, otthon szintén más. A sevillai zöld-fehérek előtt tüdejüket is kiköpik, és bár nem bíztam benne, hogy Isco még focistára hasonlít majd, de bakker, ez a srác jól mozog, és ahogy nézem, még van kedve játszani.

Mindenképp a gólok felé indulnék, és ahelyett, hogy a line 'magasságán' gondolkodnék, mondon azt, hogy: Mindkét csapat betalál minimum egyszer. Egy szép, 8 meccse húzódó szériájuk van, amikor a H2H találkozón mindkét csapat betalál, szerintem 1-1 góllal végződő akciója ismét mindkét csapatnak lesz!

Real Betis - Rayo Vallecano: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp