A harmadik forduló összecsapásai zajlanak tovább a mai programban. Az esti találkozókból az Alexander Zverev – Grigor Dimitrov meccset szemeltem ki.

Már az egymás elleni mérleget nézve sem túl kecsegtető előzetesen ez a meccs a bolgárra nézve. Csak legelső alkalommal sikerült legyőznie a németet azóta zsinórba hat vereség. A bajt csak tetézi,hogy az utolsó elég csúfosra sikeredett és két hete történt.

A sérülése óta nehezen rázódik vissza az élmezőnybe Alexander illetve a helyes megfogalmazás az,hogy rögös az útja a top10-ig,mert neki ott a helye nem a top30-ban. Azonban jó úton halad,mert a pontokat gyűjtögeti szorgosan azért. A hamburgi torna győzelem lélekben óriási lökést adott neki. Azóta az eredmények is jönnek. Davidovich Fokinától ugyan kikapott Torontoban ami elég nagy pofon lehetett számára,de a spanyol azon a héten vért ivott. Azóta persze Fokina játéka jelentősen visszaesett.

Az első fordulóban is rögtön élesen kezdett. Fonákkal és tenyeressel is kiválóan gyorsította a labdákat amelyekkel Vukic nem tudott mit kezdeni. Uralta az egész találkozót. A 64 között a honfitársa Altmaier jelentette a következő akadályt. Az alapvonal csatát magához képest jól bírta Daniel és egész jól játszott,de a végtelenségig nem bírta. Rengeteg nyerőt szórt Zverev így oka nem lehet panaszra és megfelelő formában várhatja a mai éjszakai összecsapást.

A bolgár váratlanul nagyot menetelt a füves szezonban,de ez már más kávéház. A lendület még Washingtonban is vitte egészen az elődöntőig. Azonban óriási meglepetésre kikapott Evanstől. Joggal illethető az eset ilyen jelzővel,mert a brit hónapok óta szinte meccset sem nyert a tornát megelőzően. Itt a US Openen Molcan ellen láttunk tőle bravúrokat a meccs egy-egy pillanatában,de olykor teljesen szétesett a játéka. Különösen kiemelném,hogy teljesen indokolatlanul is. Így egy maratoni csatában nyert a szlovák ellen. A második körben egy rangadóra került sor,de csak papíron volt az,mert Murray gyengén játszott.

A bolgár egyáltalán nem érzi a játékot Zverev ellen ráadásul az eddig mutatott játékuk alapján egyértelműen a német sikerét várom.

Zverev, Alexander - Dimitrov, Grigor: Játék hendikeppel - Hendikep tipp