Megmondom őszintén komoly csalódásként éltem meg, hogy a játék partnerirodája kihagyta a kínálatából a magyar harmadosztály mérkőzéseit ( azért egy Várda-Sényő szomszédvári rangadóról lehetett volna agyalgatni ), de abból főzünk amink van. Mentsvárként mindjárt itt van nekünk a másodosztályból egy rangadó, ahol a 4. helyezett Nyíregyháza Spartacus fogadja a 2. helyezett Budafoki MTE-Újbuda csapatát. A bukik a két csapat remek rajtja miatt közel háromesélyesre hozták ki a találkozó oddsat. Én ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jelen állapotában a pályaválasztó Nyíregyháza jobb csapat a Budafoknál és egy DNB 1-es opcióval ezt játékba is küldöm.

A két csapat közelmúltjában elég sok párhuzamot találunk. Az előző szezont mind a ketten jobbára a kiesés elleni küzdelemre használták, mely végül mind a kettejüknek sikerült. Talán ennek is tudható be, hogy nyáron mind a két csapatnál komoly vérátömlesztést hajtottak végre a keretekben és mind a két együttes élére új, fiatal, ambiciózus trénert neveztek ki Tímár Krisztián és Erős Gábor személyében. Az eddigi eredményeik a döntéshozókat igazolják, mert 6 forduló elteltével mind a két gárda az élmezőny tagja.

Sőt, Tímár Krisztián csapata még veretlen is. Az eddig begyűjtött 3 győzelem és 3 döntetlen az ellenfelek tükrében teljesen jó eredménynek számít, főleg ha nem felejtkezünk el róla, hogy a feljutás első számú várományosát, a győri ETO-t csak a nyírségiek tudták eddig legyőzni. A támadójátékot tekintve Nagy Dominik bombaigazolásnak tűnik. A házi gólfelelős Novák Csanáddal együtt mindenkire veszélyes párost alkotnak. Sajnos a mai meccsen Novák sérülés miatt nem játszhat, de a helyére becserélt, egykoron Kisvárdán pallérozódó Myke Bouard Ramos legutóbb győztes góllal jelezte, hogy teljes értékű harcosa a keretnek. Természetesen a védelem megerősítéséről sem feledkeztek el a Szparinál és Mykhaylo Ryashko személyében ide is sikerült egy olyan minőségi játékost igazolniuk, aki évekre megoldhatja az egyik belső védő pozíciót. Minő véletlen, Őt is a Kisvárda mentette meg anno a magyar focinak.

A budafokiaknál nem sikerült úgynevezett nagy neveket behalászniuk a nyári átigazolások során, de a cél hogy a kupadöntős csapat magja együtt maradjon, az nagyjából sikerült. Az köztudott volt hogy gólzsákjuk, Beke Péter megtarthatatlan számukra. Az Ő hiánya talán kihat a szerzett gólok számára, de Erős érkeztével az is borítékolható volt, hogy megtanítja védekezni a piros-feketéket. A legutóbbi hazai Kozármisleny elleni vereségüket leszámítva ez eddig tökéletesen működött is. A mai találkozó igazi vizsgamunka lesz számukra, hisz most egy támadó szellemű, de védekezést sem félvárról vevő csapatnál vizitálnak.

Komoly taktikai harcot várok a találkozótól, melyen a minőségibb támadószekció miatt a hazaiak mellett teszem le a voksom.

Nyíregyháza Spartacus - Budafoki MTE-Újbuda: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp