Nyer a Rayo, ez nálam a kiindulópont, de szeretnék belevinni némi izgalmat, így egy félig-meddig bátor, ugyanakkor egyben bátortalan tippet választottam. A Rayo -1,5-öt már nem igazán merem ajánlani, függetlenül attól, hogy én azért behúzom, de tény, a sima hazai is jól fizet.

A Rayó-t Iraola mester két év alatt olyan stabil alapokra építette fel, hogy ez a csapat már inkább előre nézegetett a tabellán, mintsem hátra. Aki még emlékszik a Paco Jemez féle csapatra, amely másképp volt szerethető, az jól tudja, stílusban mekkora a különbség. Ez a csapat azért védekezik is, így kiesési gondok egy pillanatig sem voltak. Ezt a bajnokságot is két győzelemmel kezdte a csapat, aztán jött az Atleti elleni meccs, ahol villámgyorsan kaptak egy gólt, aztán a megzavarodott Rayo kapott még egyet, majd még ötöt. Ott Griziék gáláztak. Aztán a Betis elleni 1-0-ás vereség sem volt szép, de a Betis ellen a Villamarinban szintén ki lehet kapni.

Viszont a Rayo otthon sokkal acélosabb, otthon igenis faktor. Iraola első évében otthon ledarált ősszel mindenkit a vallekasi csapat. A hátsó sorba érkezett Aridane, aki elsősorban a levegőben erős. Ez ki is derült, mert a földön operáló Griezmannék ellen nem is volt hatékony annyira. Espino érkezett a bal oldalra, szintén csupaszív játékos, lelkét kiköpi, nagy munkabírású, szerethető játékos. Ugya vélhetően Kike Garcia kezd elöl az Alavésnél, aki már nem fiatal, nem a sebességből él. Vele Aridane sokkal jobban elbír, mondhatni az ilyen stílusú támadók semlegesítésében jó. Márpedig ha elöl Kike nem nyer párharcokat, nem tud labdát tartani, onnantól jön a baj. Az Alavés nem is igen lőtt még gólt idegenben a szezonban. A Rayónál Trejo és Nteka bajlódik kisebb-nagyobb sérüléssel, de akár játszanak, akár nem, otthon a Darazsak a favoritok. Isi játszik, Alvaro is, Valentin is, jó kis együttes az, amely pedig rá is pihent erre a meccsre. Illetve inkább úgy írom, rá is készült, hisz tehette a válogatott szünet miatt.

Nyílván készült az Alavés is, de a vendégek leginkább a zakót akarják megúszni. Én úgy vélem, a Rayo 1-2 alkalommal mattolja majd az Alavést, aztán a vendégek lőnek-e gólt, az már kérdés.

Rayo Vallecano - Alavés: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp