Nem a legjobb időpontban találkozik a két nagy múltú csapat egymással az angol rekordbajnok szemszögéből.

Hétvégi elemzésembe már lényegében verettem Ten Hag csapatát, és az első 20 percet leszámítva nem nagyon voltak pariba a remekül fotbalozó Brightonnal szemben. Jelenleg 5 meccs után 3 vereséggel és két győzelemmel állnak a vörös ördögök, és ha megnézzük a két győzelmet, ott sem a lehengerlő játékuknak köszönhetik a három pont sorsát, két kiszenvedett győzelem a nem túl acélos Wolves és Nottingham ellen. Mai meccsre egy csapatnyi sérültet kénytelenek nélkülözni, és ami a nagyobb probléma, hogy a komplett hátvéd soruk a hiányzók között van számon tartva: Varane, Luke Shaw, Wan-BIssaka és az utóbbi idők TikTok sztárja, Maguie sem utazott el a kerettel. Ezek mellé még rájön az útobbi idők balhéi Antony is Sancho körül. Egy szónak is száz a vége, vannak bajok a vörös ördögök háza táján.

Bayern Münich valamivel nyugodtabb körülmények között készülhetnek, komoly hiányzók nélkül és egy nagyon jó formában lévő Harry Kanel várhatják az idei BL nyitó fordulóját. Bár rengeteg meccset játszhatott a MU ellen, mindössze 5 találatot sikerült szereznie az eddigi 16 meccsén amit ma tovább növelhet, hiszen Tuchel az angliai kalandja után jól ismerheti a jelenlegi ellenlábasukat.

Kérdéses milyen taktikával próbál neki menni a meccsnek Tuchel, ha a Brighton ellen alkalmazott letámadást próbálja használni, akkor az átmenetkből rengeteg elfutást ajándékozhat a Bayern szélvész gyors játékosainak. Logikusabbnak túnik, főleg egy BL idegenbeli találkozón, visszaállni a hátsó blokkba, és kivárásra, hibára játszani amiből büntetni tudnának. Ezzel egyedüli gond, hogy a komplett védelem hiányzik, amit könnyen büntethet a hazai csapat.

Ezeket az előzményeket figyelembe véve, nálam ezen a mérkőzésen hazai győzelem várható.

Bayern München - Manchester United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp