Legendásnak nagy mérkőzéseket játszik egymással a két csapat, szinte kivétel nélkül potyognak a gólok a meccseken. Reméljük, megtartják ezt a jó szokásukat.

A Puskás Akadémia szerintem egy ország szemében tüske, még az ősfideszes futballkedvelő réteg keménymagja sem kedveli ezt a mesterséges képződményt, ami a legrosszabb kommunista időket idézi. Ha pusztán futballszakmai szempontból közelítjük meg a kérdést, akkor már árnyaltabb a kép, mert azt viszont ki lehet jelenteni, önmagában a csapat nem rossz (igen tudom, töméntelen pénzből nem nehéz). Van egy koncepciójuk, amit évek óta építgetnek, és végül megtartották Hornyák Zsoltot is, aki jól szót ért ezzel a soknemzetiségű kerettel, jól összegyúrta a kezdőcsapat játékát. Bár én vele mindig szkeptikus voltam, mert szerintem nem egy észlény, ha IQ szerint kellene rangsorolni az edzőket, a legvégén kullogna. Mégis van valami szlovák finesz a fickóban, láthatóan érzésből csinálja a taktikát, de bejön neki. Egyetlen nagyobb ciki eredményt értek el, Kecskeméten maradtak alul 4-1-re.

A másik oldalon ott a Paks, akik idén kissé szürkébb játékot játszanak. Hiányzik az a középcsatár a csapatból, aki könyörtelenül bevágja a kipattanókat, aki feldobja magát a tizenhatoson belül, emellett pedig a védekezés stabilizálását tűzte ki Bognár, feláldozva az eszetlen letámadást is. Talán érzékelte, hogy idén nehezebb lesz a bennmaradás, így ezért biztonsági játékot játszik addig, amíg a biztos első osztály nem körvonalazódik. A kupameccsen végre berakta Beke Pétert Bognár, aki mesterhármast hintett. Nem tudom, miért mellőzi őt a mester, szerintem ki lehetne próbálni, mert egy edzés nem ugyanaz, mint egy mérkőzés. Lehet, hogy az edzésen nem mozog úgy ahogy kellene, de egy meccsre mindig felszívja magát a srác. Könyves Norbert nem képes azt a futballt játszani, ami szükséges ezen a poszton, Böde Dani pedig nem bír 30 percnél többet. Bekéhez hasonlóan látom Skribek Alent is, aki szerintem sokkal jobb játékos, mint Bőle Lukács. Ráadásul Skribek a Puskás ellen mindig kettőzött erővel küzd, hiszen nekik nem kellett, és ez látszik is a fején, amikor pályára lép ellenük. Egy sárga lap neki kivehető lenne, jó opció mindig.

Miért lehet jó a két gól az első félidőben? A Paks stabilabb lett idén, de két hét szünet történt, és Bognár ezeket nem kezeli jól. Vagy nagyot alkotnak a játékosai, vagy botrányosan gyengét. Nála kéthetes szünet után nincs köztes út. Ezért várom a hibáikkal tarkított mérkőzést, amit a Puskás simán kihasznál, és félidőre megrúgja a két gólt.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp