A LaLiga első októberi meccse, bízzunk benne, hogy emlékezetes marad. Szerintem igen!

Ha a tabellára nézünk, a déli csapatok vannak 'délen' a listán, azaz lenn a kieső zónában. A Las Palmas mellett az andalúzok kezdtek gyengén, a Granada és az Almeria is kieső jelenleg. A két csapat holtversenyben kapta a legtöbb gólt, azaz a védelmek nem igazán funkcionálnak jól. LaLigában azért ez általában így van, a délikek könnyedebb focit hoznak, északon egy Sociedad, Osasuna, Bilbao fizikálisabb játékot erőltet.

Szóval a liga két legpocsékabb védekezése 'találkozik', ami nekem azt súgja, van sansz arra, hogy zörögnek a hálók.

Az Almeria otthon totálisan egészséges focit játszik. Kapura veszélyes, volt 20+ lövésük egy Real Madrid, be is találtak. Két-két gólt vágtak a Valencia és a Celta ellen, a pech az, hogy 2-őt illetve 3-mat kaptak is.

A Granadának idegenben az Atleti és a Sociedad ellen nem volt sansza nyerni. Mármint reális, mert 3 ill 5 gólt kapott, de 1-et ill. 3-mat rúgott. A Las Palmas elleni találkozójuk volt értelmezhetetlen, mert 0,04-es xG-t hoztak össze, két kósza lövés, és semmi más. A Las Palmas úgy védekezik, hogy közben támad, labdát tart, azt viszont jól. Nincs unalmasabb foci, mint amit a Las Palmas játszik, de ez más lapra tartozik.

Mindkét együttes tuti győzelemre játszik, mert tudja, hogy az ellenfél sebezhető. Szerintem van abban érték, hogy már a félidőben már mindkét csapat jegyez gólt. Nagyon a sérülések, eltiltások sem szólhatnak közbe. Érdekesség, hogy a két csapat viszonylag kevés alkalommal találkozott, valahogy pont elkerülték egymást, sok alkalom volt, amikor az első és másodosztály között pont egymást váltották.

Almeria - Granada: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp