Sokat kell még aludni, amíg ezt a meccset megrendezik, de ha sokat alszok, megint pórul járok, mert az odds esni fog.

A Barca hétközi meccset is játszik a BL-ben, megy a Portóhoz, de a keret elég bő, van kit rotálni, és ez vasárnap esti meccs, azért az megoldható. Aztán jó hír a katalánok számára, hogy a sok pokróc csapat után végre egy olyannal is játszanak, melynek elsősorban nem az a célja, hogy agyonrúgja az ellenfelet. A Granada azért nem az a csapat, amely durva. Erre mondjuk sokszor rá is farag, talán a legutóbbi kiesés is ennek tudható be, de ezerszer szimpatikusabb hozzáállás, mint pl. Bordalas-é.

A Granada védekezése nem annyira erős, az Almeria is gurított hármat, az első kapott gól után pedig úgy szétcsúsztak hirtelen, hogy még kettőt kaptak gyorsan. Eleve a 21 bekapott gól rengeteg. Az idén csak magát kereső Sevilla is rúgott 5 gólt, a Girona 4-et, a Sociedad 5-öt...

Olyan ez a Granada, mint boxban a 'felhozó ellenfél', aki ugyan tud bunyózni, de azért kapja a pénzt, hogy az ellenfél nyerjen, és a mérlegét szépítse. A Granada is hasonlónak tűnik, jó-jó, de jobb csapatok ellen kegyetlen ütemben kapja a gólokat. Márpedig a Barca azért van olyan, mint az említett csapatok.

Az egyetlen gond Bryan Zaragoza lehet, az a srác kegyetlen ügyes, gyors, de ha Koundét ráuszítja Xavi, ő azért sebességben ellenfele lesz. Márpedig ha őt kivesszük, akkor lesz baj.

A Barcánál Raphinha kidőlt jó 4-5 hétre, így Ferran vagy Yamal többet játszik majd, mint egyébként. Fermín is használható, szóval tény, nincs de Jong, Raphinha, Pedri, így sem gyenge a Barca. A katalánok védekezése egyértelműen erősebb. Kapuban jobbak. A középpályán jobbak. Elöl nem kérdés, hogy jobbak.

A Granada idén kicsit is jobb csapatok ellen bőven kapott gólt, rendre megszórták az andalúz együttest. E meccs után megint válogatott szünet, Xavi biztos elmondja a srácoknak, hogy itt még maximális koncentrációt vár. A Barcára inkább a Mallorca-Getafe stílusú köcsög csapatok veszélyesek, a Granada azért nem annyira zárt, és ez a Barca szerencséje. Gondolkodtam itt gólokban, hendiben, de most nem akartam túlagyalni. Sima vé, és kész!

Granada - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp