Dimitrov és Rublev is potenciális esélyesnek érezheti magát Shanghajban, kiesett Alcaraz, kiesett Medvedev, Djoko nem indult, minden adott egy nagy meneteléshez, nálam ez a meccs minimum fifty-fiftyről indul.

Dimitrovot az előző írásomban már megénekeltem, hogy az év végére nagyon összeszedte magát, rég láttam ennyire stabilan ütögetni, mint ezen a héten. Nincsenek elcsapkodott labdái, szépen nyeseget, jó ütemben indítgatja meg a támadásait. Nagy skalpot húzott be a héten, Alcarazt szetthátrányból verte, mérkőzés után mondta is, hogy a második szettben kezdte el érezni az ütéseit, és nagyon egyben van erőnlétileg. Jarry ellen is türelmes volt a negyeddöntőben, kivárta a helyzetet, amikor nem jöttek Jarry nagy szervái, azért az előző években mindent lehetett rá mondani, csak azt nem, hogy türelmes. Ja, és a héten Dimitrov fonákja volt a legjobb, a még versenyben maradt négy játékos közül.

Rublev idén megtörte az átkot, Masters tornát tudott nyerni salakon, viszont fura, de most úgy látom, hogy ő hamarabb le tudja dobni a láncot a toronyban, egy-két hiba után óriási dührohamokat tud kapni. Kicsit nekem Berdychre hajaz a játéka, olyan egysíkúnak tűnik, az alatta lévőket simán veri, viszont, ha baj van, akkor nem mindig tud változtatni, GS-ek alapján neki is nyugodtan lehetne Mr Negyeddöntő a neve. Viszont amit nem lehet elvenni tőle, hogy szettveszteség nélkül vitte végig ezt a tornát, de Tommy Paulon kívül neki sem volt olyan nagy ellenfele, Dimitrov elleni lesz az igazi erőmérő.

Valahogy nincs a szemeim előtt, hogy Rublev ezt kettőben elintézni a mostani Dimitrov ellen, egy szettre a bolgár simán jó lehet, ilyen szorzón nekem ez value.

Dimitrov, Grigor - Rublev, Andrey: Szett hendikeppel - Hendikep tipp