Londonban idén is összecsap a teniszvilág krémje az év végi világbajnokságon. 2018-ban is minden a három szupersztárról szólt, de a Fed-Rafa-Djoko trió árnyékában is akadtak szuper teljesítmények. Ezen meccs két szereplője is odatette magát idén, Anderson 2 tornát nyert és Wimbledonban döntőzött, míg Thiem 3 trófea mellett a Roland Garroson jutott a fináléba.

A formával tehát nincs gond, ráadásul mindketten jól teljesítettek az ősz folyamán is, nem volt leeresztés, ami főleg az osztráknál nagy szó mert ő évekig kipukkadt féltávnál, a salakszezon végén.

Az egymás elleni komoly Anderson fölényt mutat, még úgy is, ha levesszük a bemutató meccseket és Thiem pár játék után feladott meccsét. Így 5-2 Kevinnek, viszont az utolsó két találkozót, a két idei meccset Thiem nyerte.

Alap esetben overre mentem volna, de olyan magasan húzták meg a line-t a bukik, hogy inkább átpártoltam a money line-ra.

Thiem élete egyik legjobb kemény pályás teniszét játszotta az US Openen, úgy sikerült megvernie Andersont, kétlem, hogy most is hasonló teljesítményt venne elő. Kevin pár hete Bécsben óriási formában játszott, pedig Verdasco ellen nem volt tökéletes a keze, de a szíve vitte előre. Itt év végén sokat számít, hogy melyik játékosban van még elég tűz és ilyen téren nálam Anderson jobb most, élete formájában játszotta végig az utolsó 1.5 évet, jövőre már 33 éves lesz, így ez lehet az utolsó esélye egy jó VB szereplésre. Az óriási szervája, a remek formája, a megbízhatóbb kemény pályás tenisze és a nagyobb akarása miatt mellette teszem le a voksom, de csodálkoznék, ha nem egy öldöklő csata végén sikerülne diadalmaskodnia.

Anderson, Kevin - Thiem, Dominic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp