A Feyenoordon a sor, hogy öregbítse a holland futball hírnevét.

Az utóbbi években rendre az Ajax vállalta magára a feladatot, hogy szállítsa a remek eredményeket a németalföldi futball számára. Idén azonban egyértelmű, hogy a Feyenoord az egyetlen csapat a régióból, aki képes lehet kiváló szereplést letenni az asztalra. Az amszterdamiak tavaly simán lemaradtak a Bajnokok Ligájáról (6 ponttal) amit nem is igazán bánhatnak most, bőven elég az Európa Ligás "vitézkedés", bár nehezen lehet ezt annak nevezni, idei pocsék szereplésükkel valószínűleg simán ki fognak zúgni a csoportból. A PSV már ritkábban éri meg a kieséses szakaszt, idén is elég távol vannak tőle, féltávnál az utolsó helyen szerénykednek. Na de a rotterdami piros fehérek! A holland pontvadászatban bombaerősen szerepelnek, igaz a döcögős szezonkezdet (két döntetlen) miatt csak a harmadik helyen tanyáznak jelenleg, egyre inkább összeáll a csapat és jönnek a rendkívül magabiztos sikerek: Heerenven ellen egy kiütéses 6-1, az említett mélyrepülésben levő Ajax vendégeként 4-0, de a BL-ben is leiskolázták a Celticet 2-0-ra, uralva a meccset. Jó lehet most Feyenoord szurkolónak lenni, a címvédők magabiztosan várhatják a Laziot, a haziak legnagyobb ásza Gimenez egy kis pihenőt is kapott a Vitesse elleni 4-0 alkalmával, így az ő koncentrált játékéra, góljára is számíthat Arne Slot mester. Tavaly is jól ment már a mexikóinak, de az idei formája valami eszméletlen, jövőre minden bizonnyal el fogja vinni őt egy sztárcsapat, de ahhoz a BL-ben is maradandót kell alkotnia a közép-amerikainak, itt a tökéletes alkalom. Timber és Stengs is rendkívül jól teljesít, így a kiszolgálásra sem lehet panasz, lesz itt bőven esély a gólszerzésre.

A Lazio ezzel szemben csalódást keltően szerepel az olasz bajnokságban, mindössze a 9. helyre elég eddig idei produkciójuk. Szokásos rapszodikus teljesítmény - Sarri csapata idegenben legyőzte az idén kevésbé csillogó Napolit (1-2) de előtte otthon kikapott a Genoától (0-1). Legértékesebb játékosuk, Milinkovic-Savic eligazolásával érezhetően destabilizálódott a középpálya, amely lyukat mindig mással próbálnak meg betömködni, több-kevesebb sikerrel. Az Európa Liga testhezállóbb jelenleg a világoskékeknek - talán érdemes lenne rámenni a harmadik helyre, a Celticnél azért jobb ez a gárda.

Parázs összecsapásra van kilátás, de a Feyenoord erősebb játékerőt képvisel jelenleg. A holland foci elsőszámú csapatává előlépő rotterdamiak az esélyesebbek, Gimenez vezérletével két vállra fektethetik a tavalyi formájukat csak ímmel ámmal elérő rómaikat.

Tipp: 2-1.

Feyenoord - Lazio: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp