Két hét után a 14. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, melyből a Péntek Esti Foci keretén belül mindjárt egy izgalmasnak ígérkező találkozóval kezdünk. A 25 pontos második helyezett Paks fogadja a 20 pontos, jelenlegi hatodik helyezett Diósgyőrt a Fehérvári úti stadionban. Az előzmények tükrében bármerre informálódtam a mérkőzésről mindenhol döntetlen körüli eredményt várnak az esélylatolgatók. Nem is én lennék, ha nem mennék szembe ezekkel a várakozásokkal, s mivel azok a bizonyos előzmények elég régen voltak már, ezért én azt mondom, hogy nyer a Paks.

Olyan fordult elő a Bognár György edzette paksiakkal a válogatott meccsek miatti szünet előtt, melyre megmondom őszintén nem emlékszem hogy mikor utoljára: két mérkőzésen nem találtak az ellenfeleik hálójába. Tehát ha valakiknek jól jött ez a két hét regenerálódás, akkor a paksi támadóknak mindenféleképpen. Az idén rájuk jellemző stabil védekezésből továbbra sem adtak alább, mert ezen az ominózus két találkozón csak egy gólt kaptak, de biztos vagyok benne, hogy a rendelkezésre álló bajnoki szünetben Bognárék rámentek a támadójáték hatékonyságának a növelésére is. Pontrúgásaik eddig is rendre veszélyesek voltak, mert sok gólt szereztek belőle. Ugyanakkor a szélsőjátékukon, a védelem mögé kerülésükön, a mélységi passzaikon és a szerzett labdákból történő gyors átmeneteiken volt mit javítaniuk Windeckeréknek. Ma pont egy olyan ellenfél érkezik hozzájuk, akiken be is mutathatják majd, hogy mennyire sikerült ezeken a játékelemeken javítaniuk.

Mert szerintem hiába zárta felszálló ágban a szünet előtti periódusát a DVTK, nem tartom Őket egy stabil csapatnak. Utolsó három idegenbeli fellépésén még csak gólt sem szerzett Kuznyecov Szergej csapata és ha azt nézem, hogy a Paks saját pályáján csak 2 gólt kapott hat találkozón, akkor valami nagyon nagy katasztrófának kell bekövetkeznie hazai oldalról, hogy ez a statisztika jelentősen romoljon. Ettől függetlenül a tippembe még egy gólt belel is kalkuláltam Lukács Dánielék részéről, de azzal sem lesznek "pontosak" meglátásom szerint. Egy gondolat erejéig még kitérnék a vendégcsapat hálóőrére, Artem Odyntsovra is. Mivel Kisvárdáról igazolták jól ismerem. Nálunk ha szerepet kapott 10-ből 9-szer betlizett. Nem kicsit(!), nagyon. Meccsek mentek el rajta. Itt még egyszer sem nyúlt mellé a zsugának, tehát várom tőle, hogy előbb-utóbb bele fog hibázni a mérkőzésbe.

Gólparádét a mai összecsapáson sem várok. Viszont az új paksi stílusnak megfelelően egy 1:0-ás, 2:0-ás hazai győzelmet mindenféleképpen bele tudok képzelni az esti összecsapásba.

Paksi SE - Diósgyőri VTK: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp