A spanyol bajnokság is ráfordult a télre, a válogatott meccsek után egy eléggé semmilyen fordulót rendeztek, úgy igazán semmi sem szólt nagyot. Én pl. jó sok meccset végignéztem, büntetőt pedig talán nem is láttam, ebben a körben.

Ami a forduló záró meccsét illeti, a Girona úgy áll oda ehhez a 90-100 perchez, hogy a Real Madrid mögött a 2.. Ami hosszú távon realitás lehet, az a BL-indulás kiharcolása lehet, hisz elég meredek elképzelés az, hogy a Real Madridot hosszú távon tartani lehet. Rodrygóék most nagyon kilógnak a mezőnyből, a Real az a csapat, amely tud nyerni rosszabb focival is, erre a Barca jelenleg képtelen.

A Girona együttese viszont valószűleg ilyen Bognár-féle filozófiával játszik, értve úgy, hogy Bognár is mindig csak a jelennel foglalkozik, mindig mondja, hogy a Fradi a bajnokság óriási favoritja, és max egy meccsel hajlandó előre nézni. Ezt a kommunikációt érzem a Gironánál is.

A katalán csapat esti meccsét illetően a tippem, hogy ma kap egy pofont. Az itteni konkrét tippem pedig a félidei Bilbao vezetés. A Girona ugyanis túl sok alkalommal kerül hátrányba. Aztán valahogy megtalálja a győzelemhez vezető ösvényt, de amíg egy Almeria ellen lehet fordítani 3 góül mínuszról, a Bilbao ellen egy gólról sem igazán.

Ha a statot nézem, a Girona a meccsek első két negyed órájában még nem éles. Az első 15 percben a gólaránya 1-4, a második negyed órában 4-4.

A Bilbaónál az első 15 percben as gólarány 4-2, a másodikban 5-3, a harmadik negyed órában, tehát a 30-45 percek között 5-2.

Ha tovább bontjuk, és a Bilbao idegenbeli meccseit nézzük, így negyed órás periódusra bontva, akkor 2-0, 4-1 és 0-0 a lőtt/kapott gólok aránya. Magyarán a konklúzió, hogy a baszk együttes az első 45 percekben 1 gól kapott ebben a bajnokságban. Ezt úgy, hogy játszott a Barcával, a Sociedaddal is.

Magyarán ha összepattintjuk ezeket a számokat, a Bilbao pont az első fél órában a legerősebb, legstabilabb, amikor a Girona pont a leggyengébb. A ligában egy csapat van, amely az első félidőben minimum dupla annyi gólt lőtt, mint kapott, ez pedig a Bilbao.

Számíthat, hogy a baszkok közül azért a válogatottak sok ember nem vittek el, tudtak készülni. A Gironából mentek el kulcsemberek, játszottak is, Sávió játéka kérdésessé is vált. Érdekes lehet, ha a Girona csapatábanmondjuk Blind egy-egyben marad valamelyik Williamssel... Ott csak az ima segít. Nálam erős tipp az X2 félidőre, de kicsit kockáztatok, és azt mondom, a Bilbao talál egy gólt, a Girona pedig megint kapaszkodhat.

Girona - Athletic Bilbao: Döntetlen esetén a tét visszajár - 1. félidő - Mérkőzés tipp