Girona meccsen overt húzni, hát bumm. Nem egy önálló gondolat, valószínűleg ebből a pár milliárd emberből eszébe jut még párnak. Szóval elég hétköznapi opció, de úgy vélem, megint jön a lavina.

A Girona egy olyan őszt fut, amit nem láttunk jönni. Szerintem a stáb, a játékosok sem, de piszkosul összeállt ott minden építőelem, és még szerencséjük is van sokszor.

Írtam a Bilbao elleni meccsre szóló sorokban, hogy a Girona a meccsek elején a legtompább. Az első és a második negyed óra, amikor meg lehet marni leginkább, 1-4 és 4-4 a lőtt ill. kapott gólok száma a 15. percig, és a 15-30.percek között. A maradék 4 negyed órát viszont nyeri, azaz rendre több gólt lő, mint kap. A csapat nagy mestere a hátrányból fordításnak, ez már szintén olyan játékelem, ami a legnagyobbak sajátja. Akár RM, akár Barca, sokszor látunk olyat, hogy a kicsik meglepik, de aztán jön a a fordítás. A Gironára is jellemző.

Ennek a tippnek egy ellensége van, hogy Dobvyk sérült. Az ukrán erőgépet Stuani pótolhatja ismét, aki picit más kaliber, viszont rutinnal azért jól el van látva, fejjátéka még mindig kiváló, és érzi a kaput. A Bilbao ellen is voltak helyzetei, de a baszk csapat azért igen komoly védekezésben.

A Valencia most kb a nyugalom szigete. Az előző évek a balhékról szóltak, most nem igazán hallani semmit. A csapat úgy-ahogy megvan, európai kupaindulás nem nagyon fenyeget, viszont ez előző évhez képest üdítő, hogy a kiesés réme sem fenyeget. Ezek a fiatal titánok egész jól tolják a szekeret, Baraja is stabil pozícióban van.

A Girona pedig jelenleg nagyon jó helyzetben van, ami a BL-indulást illeti, 10 pont az előnye a Bilbaóhoz képest, amely most negyedik. Bajnoki címben ők reálisan nézve aligha gondolkodnak, viszont ha nem jönnek sérülések, marad a lendület, a top4 akár össze is jöhet. A Sociedad a kettős terhelés miatt képtelen stabil maradni, a Sevilla pedig idén nem faktor.

Dobvykot kivéve a hazai csapatban minden kulcsember rendelkezésre áll. A brazilok visszaálltak erre az időzónára, szóval jöhet megint egy olyan adok-kapok 'tipikus' Girona találkozó. Ez az a csapat, amely ellen lehet játszani, elöl-hátul gólképes. Szombatra elvileg az eső is elmegy, tökéletes fociidő várja majd a srácokat. Én úgy vélem, Girona-meccsen azért ki-kiszakad a gólzsák. Érdekesség, hogy ha Girona meccsen születik minimum négy gól, akkor 6 alatt egyszer sem álltak meg. Ettől függetlenül óvatos vagy, így nekem most 4 vagy 5 dugó is bőven megfelel majd. A Valencia idegenben egyébként elég gyámoltalan, sok gólt is kap, de Pepeluék azért a Girona ellen simán képesek akár két helyzetből két gólt rúgni, de nem két helyzetük lesz, az fix.

Girona - Valencia: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp