Az első decemberi írásomat stílszerűen az OTP Bank Liga 15. fordulójából választottam. Mégpedig mindjárt a forduló nyitómérkőzésével, a Kecskeméti TE - MTK Budapest találkozóval foglalkozom, ahol érzésem szerint valamit megint benéztek a bukik. Sem a két csapat táblázaton elfoglalt helyezése, sem a pillanatnyi formája nem indokolja, hogy ilyen magasan legyen a hazai győzelem oddsa. De ilyen magasan van és folyamatosan emelkedik, ezért a guru specialitását is szem előtt tartva én lecsapok egy DNB 1-es opcióra, mert jelenleg nehezen tudom elképzelni itt a fővárosiak győzelmét.

A Szabó István edzette másodéves újonc KTE-t sem kerülte el a futball íratlan szabálya, mely szerint a második szezon nehezebb mint az első. Jó, mondjuk azt a bravúrt nehéz lett volna szinten tartani, mint amit újoncként produkáltak, de most sincsenek kritikus helyzetben a lila-fehérek. Masszív középcsapatnak számítanak, akik egy hosszabb negatív szériát maguk mögött hagyva ismét felszálló ágba kerültek. Igaz a védekezésük hatékonysága meg sem közelíti az előző bajnokságban látottakat, de Horváth Krisztofer vezérletével nagyon kreatív támadójátékra képesek, ami egyensúlyban tartja a csapat teljesítményét. Most piszok nagy helyzeti előnyben lesznek, mert azt a mennyiségű csapadékot, mint ami Magyarországon az elmúlt napokban esett a Széktói Stadion gyepszőnyege képtelen elvezetni. Azt pedig három fordulóval ezelőtt is láthattuk, hogy iszap birkózásban a kecskemétiek a Fradinál is jobbak.

Abban biztosak lehetünk, hogy sem a körülmények, sem a KTE agresszív, néhol már-már durva játékstílusa nem fog ízleni a vendég MTK-nak. Amúgy is eléggé színtelen-szagtalan teljesítményt nyújt eddig a bajnokság folyamán Horváth Dávid csapata. Én azt mondom, aki a jelenlegi Kisvárdától ki tud kapni tükörsimán, az a KTE ellen is esélytelen. A támadószekciójuk teljesítménye Kisvárda szintű, ami látjuk hogy akár a sereghajtói pozícióig is elvezethet és ezt még egy jó védekezéssel sem tudják kompenzálni. A legutóbbi négy vendégfellépésükön egy gólt szereztek úgy, hogy az ellenfeleik között két kiesőjelölt csapat is volt. Szinte kizártnak tartom, hogy egy hét alatt rendezni tudták a soraikat.

Még továbbra sem tudom, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe az oddsok kiosztásánál a bukik, de meg kell köszönni a lehetőséget és tolni kell a KTE győzelmét.

Kecskeméti TE - MTK Budapest: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp